Cumartesi, Haziran 20

Son Yiğidolar


Sivasspor transferde hızlı gidiyor. Haftasonuna 2 futbolcu ile daha anlaşarak girdiler. Biri Antalyaspor'un kaptanı Uğur Kavuk, diğeri Kocaelispor'un Nijeryalı forveti Akeem Agbetu. Bu iki futbolcunun ortak bir özelliği var. İkisi de bu sene Ali Sami Yen'de muhteşem futbol oynadılar.

Uğur Kavuk'tan başlayalım. 30 yaşında ama bir Emre Aşık havası hakim kendisinde. Yani 20'lerin başında gösteren bir surata sahip. Sağ bek oynuyor. Antalyaspor'un kaptanıydı. Bu sene Sami Yen'de oynanan maçta Galatasaray tek kale oynadı ama Antalyaspor 1 puan kapmıştı. O maçın yıldızıydı Uğur Kavuk. Bir sağ bek olmasına rağmen sahada herşeyi yapmıştı. Bu sezon ligde 28 maçta oynadı. Antalyaspor'un onu niye sattığını anlamadım. Takımı gençleştirmek maksatlı bile olsa, Uğur Kavuk bırakılmazdı. Anlatılanlara göre çok da efendi ve sakin bir futbolcuymuş. Yaşı biraz genç olsa Galatasaray'da görmek isterdim fakat 30larında artık.

Nijeryalı Agbetu ise değişik bir adam. 5-2'lik tarihi maçta bütün gözler 4 gol atan Taner'e çevrilmişti ama bence Galatasaray'ı yıkan bu küçük adamdı. Ligin ikinci yarısında Türkiye'ye geldi. Henüz daha 21 yaşında. Fanatik "golcü futbolcu" diye yazmış haberi ama sadece 3 gol attı bu sezon. Pek golcü değil daha çok karıştırıcı. Pire gibi, süretli, hızlı, atarlı giderli. Sivasspor yine nokta transferler yapıyor. Ama hala patlamaya hazır topcuları alıyor. Patlayanları değil.

1 yorum:

Bhut_Jolokia dedi ki...

Namouchi'yi de almışlar Bülent Uygun açıkladı. İyi gidiyorlar bu senede bakalım. Özellikle yabancı tercihlerini güzel yapıyor Sivasspor. Uygun, futbolcuyla görüşürken herşeyi anlatıyormuş Sivas'ta gece hayatı yok, vs gibilerinden. Oyuncuda geldiğinde ''Ben nereye düştüm??'' demiyor..