Cuma, Haziran 12

Hatırladınız mı?


Hertha Berlin'in yeni teknik direktörü fotoğraftaki şahsiyet. Aynı zamanda Hertha Berlin'in eski forveti. Michael Preetz. Bu adamın Ali Sami Yen'de bir golü vardır. O sene Avrupa Kupaları'nda Galatasaray'ın yediği ilk goldü o gol. Ardından, bir dakika sonra yani, bir tane daha yemiştik. Bu sene bize hüsran dediğimiz dakikalardı. Nereden bilrdik ki sene sonunda kupa gelecekmiş Avrupa'dan?

Neyse dağılmayalım, konu Preetz. Saçma sapan takımlarda oynayıp, Alman alt liglerinin Yunus Altun'u iken Hertha Berlin'e transfer oldu. O andan sonra Taner Gülleri'ye dönüştü. 7 sene başkentte oynadı. Şampiyonlar Ligi'nde maça çıktı, Bundesliga Gol Kralı oldu. Alman Milli Takımı'na seçildi, milli formayla gol attı.

Ondan sonra yolu Türkiye'den geçen bir isim Eyjolfur Sverisson ile aynı günde futbolu bıraktı. Hatta jübile maçında rakip Galatasaray'dı. Sverisson gol de atmıştı o maçta.

Sonuçta Preetz Berlin Olimpiyat Stadı'na yine çıkacak. Bu sefer kulübede olacak. Yolu Türkiye'den geçen Falco Götz'ün daha önce görev yaptığı yerde.

Preetz iyi adamdı, severdim. Bunun bir de Leverkusen versiyonu vardı. Ulf Kirsten derlerdi ona da. O nerelerde acaba?

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ulf Kirsten Leverkusen'in rezerv takımının teknik direktörü. FM'de altyapı koçuydu, az önce Wikipedia'ya baktım rezerv takımın başındaymış. Az uğraşmadım köftehoru Galatasaray'a getirecem diye, gelmedi ama.

peralta dedi ki...

o takımda asıl üstünde duurlması gereken adam darius wosz'du. herşey bir kenara maçın adamı bruno quadros'tu. bir golü sayılmmaıştı, maçtan sonra necati bilgiç böyle gol mü olur demişti pozisyonu yorumlarken.