Cuma, Haziran 12

Kaka Ronaldo


Fotoğraf hangi maçtan emin değilim. Tahminim 2007 Şampiyonlar Ligi yarı final maçı. Manchester United ile Milan karşılaşıyor. O zamanlarda iki isim dünyanın yıldızı olmak için yarışıyordu. 2006 Ronaldinho'nun bilekleri ile geçmişti. 2007'ye ise göbeği damga vurdu. O boşluğu doldurmak bu iki kara yağız delikanlıya nasip olmuştu.

1 numaranın kim olacağını bu eşleşme belirleyecekti. Kaka, Ronaldo'yu unvan maçlarında geçti. United defansını çarşıya yolladığı gol ayrı bir güzeldi. O sene kupayı da Milan kazandı.

2008'de Kaka duruldu. O durgunluk hala devam ediyor bence. Bu esnada başka bir Südamerican çıktı ortaya. Lionel Messi ve Ronaldo zirvede yalnız kaldı. Burun farkıyla daha doğrusu Şampiyonlar Ligi Kupası farkıyla 2008 Ronaldo demekti. Ama Messi 'nin henüz bir velet olduğu da ortadaydı.

Keza o velet bu sene bana göre dünyanın bir numarası oldu. Ve işte futbolu güzel yapan, hatta hayatı çekilir yapan şey. Bir tesadüfler zinciri ve nereden nereye düşünceleri.

2007'de hem bireysel olarak hem sahada birbirlerine rakip olan Kaka ve Ronaldo şimdi Real Madrid'de. Karşılarında Barcelona ve Messi olacak. Bu sene Messili Barcelona, Real'e kendi sahasında 6 gol attırmasa belki Kaka ve Ronaldo için bu kadar ısrarcı olmazdı Perez. Hatta Perez başkan olmazdı belki de. Messi kendi kaşındı. Uyuyan devi uyandırdı ve en büyük rakiplerini karşısına getirdi.

Kaka-Ronaldo-Ribery-Las. Gel de anıları canlandırma. Böyle bir dörtlüden kurulan orta saha görünce akla Sabri,Hasan,İliç,Saidoo geliyor ister istemez. Ya da bana herşey 2006'yı hatırlatıyor.

Ama bir de işin hoca boyutu var. Yıldızları toplamışlar, takımın başına Pelegrini gelmiş. Bu da Skibbe'yi hatırlatıyor zaten. Acaba Madrid sokaklarında "Ferrari'nin başına kamyon sürücüsü getirdik" tarzı cümleler konuşulur mu? Konuşulsa bile Perez gider Ferrari'yi alır susturur herkesi. Ferrari'nin de 2005'te 5-1 biten maçta Fenerbahçe'ye gol attığı da vardır zaten.
Yine de Beckham, Ronaldo, Figo, Zidane, Carlos, Raul takımı daha güzeldi. Beckham United'da Ronaldo'dan daha çok sevildi. Ronaldo, Ronaldo'dan daha çok tekme yedi ama hep kalktı, Figo milli takımda Ronaldo'dan daha çok iş yaptı. Zidane'nın aklı Ronaldo'dan daha üstündü. Ve evet, Ronaldo'ya kılım. Zaten başlık farklı okunursa daha iyi anlaşılır. Real'in yüzyılın başındaki takımı bence yüzyılın takımıydı. Dünyadaki herkesin sevdiği (sadece Nou Camp ahalisinin sevmediği Figo hariç) futbolculardan kuruluydu. Şimdi ki mantık da güzel aslında. Kızların hasta olduğu Ronaldo, çocukların sevgilisi Kaka, sert erkeklerin Tony Montana'nın yerine koyduğu Ribery, nostaljik abilerin ilk göz ağrısı Raul, çapkınların rol modeli Ramos, eşcinsellerin sevgilisi Guti. Her telden insan orada. Bu da farklı bir kafa tabi. Ribery'i de Realli yaptık bu arada. Hayırlı olsun.

2 yorum:

Orange dedi ki...

24 nisan 2007 united 3 - 2 milan

kutay dedi ki...

evet 24 nisan 2007, kaka'nın evra ile heinze'yi madara ettiği maç.
rövanş san siro'da 3-0 milan üstünlüğü
agg. kaka 3 ronaldo 0