Salı, Haziran 9

Bir Gelenek Canlanıyor


Bizim çocukluğumuzun vazgeçilmeziydi. Liglerin bitmesine yakın, transfer söylentileri ortaya çıkardı. Adı sıkça anılan gözde topçular 3 büyüklerin iş bitirici yöneticileri sayesinde kaçırılırdı. Ergun Gürsoy, Hasan Vezir'i kaçırınca Hasan Vezir kupa finalinde Beşiktaş'a karşı oynayamamıştı. Bizim en net hatırladığımız Tarık Daşgün'ün Ali Şen tarafından Bayramoğlu'na kaçırılması olmuştu. Zaten o iş için 3-5 mekan vardı. Bayramoğlu, Silivri, Büyükada gibi sayfiye semtleri. O günden sonra pek kaçırılan futbolcu olmadı. Bosman'ın etkisi büyük. Peralta değindi zaten bunlara.

Yıllar sonra kaçırılan ilk futbolcu oldu Mehmet Topuz. Bu güzide geleneği bize yaşattıkları için Beşiktaş camiasına teşekkür ediyorum. Futbolcu kaçırmak önemli bir olgu Türk futbolu için. Kemal Sunal filmlerine kadar girmiş bir konudur.

Beşiktaş Kulübü'nün başkandan sonra en komik yöneticisi Kenan Öner, adını tipinden daha çok bildiğimiz, her olayda başrolü oynayan ama karelerde gözükmeyen Mario Berk, hatta ve hatta Basketbol Şube Sorumlusu Şeref Yalçın şu an nöbet tutuyormuş otelde.

Bu transfer işi emek ister. Öyle parayı verdim benim olacak fıstık kolaylığı olmamalı. Çocukluk dönemime geri döndüm, bir tek her sene çıkan "Hassler Galatasaray'a Geliyor" haberi eksik.

Hiç yorum yok: