Cuma, Haziran 26

Siyahla Beyazı Ayıran Çizgi


Yaptığı herşey tartışmalı olan bir Pop ikonu hayatını kaybetti. Michael Jackson hayranı değilim. Hatta birçok yaşıtım şu ara onunla büyüdüm diyerek sızlansa da ben hiç onunla büyümedim. 1998'de Livin La Copa de la Vida diyen, Televoleler'de Emre Aşık'a Un Dos Tres şarkısını söyleten, Hülya Avşar'a kıçını elleten Ricky Martin'in üzerimde emeği daha fazladır.

Neyse efendim Jackson'a dönelim. Popüler kültürde bir yas havası hakim bugün. Normal tabi sonuçta biri hayatını kaybetmiş. Her ölüm hüzünlüdür, üstelik bu popüler kültürün en önde gelen ismi olunca üzülmemek elde değil. Ama bir devir kapandı, şu oldu bu oldu söylemleri biraz ters değil mi?

Klasik olacak ama bir sanatçı son nefesini verdiği zaman ölmez. Ve ne acı ki MJ çoktan ölmüştü. Dünyayı zamanında yerinden oynatan bir adam 50 yaşında (genç yaş denilebilir) ölünce çalan şarkılşarın en yenisi 15 sene önce ise kusura bakmayın o adam çoktan ölmüştür. Bir de tabi öldüğü anda eski şarkılarının çalınma olayı vardır. Bizim Barış Manço'da falan yaptığımız gibi. Ona hiç değinmiyorum.

Bugün Madonna ölse (Allah gecinden versin, Allah nazardan saklasın) daha büyük bir üzüntü kaplardı içimi. Hatun çalışıyor çünkü. Yapıyor birşeyler. Madonna bu alemin Tugay'ı ise MJ Tarık Daşgün olur anca.

Fazla uzatmaya gerek yok. Ten renginden açılan davalara kadar sürekli tartışılan bir isimdi. Siyahla beyazı ayıran çizgi ölümle yaşamı ayıramıyor işte. Sen zaten ölmüştün be Maykıl. Kendini aklıyordun o sıralar, farkedemedin.

Ölünün arkasından konuşulmaz diyen olursa diye, Nihat Genç'in Duygu Asena öldükten sonra dediklerini yazalım: "Mahalleden Hatice Teyze ölmedi ki, Duygu Asena bu, o kadar şey bırakmış, izin verinde arkasından iki kelime edelim."

3 yorum:

lancey dedi ki...

çok doğru konuştun güzel bir yazı teşekkürler

Adsız dedi ki...

Michael jackson'ın yeni parçalardan oluşan son albümü 2001'de çıktı.Dolayısıyla üzerinden 15 sene geçmiş değil.Siz michael jackson la büyümemiş olabilirsiniz ama internette araştırmaya yapmaya üşenip kafadan 15 sene diyorsanız burada hatalı olan sizsiniz.Eğer biraz araştırma yapsaydınız üzerinde o çok sevdiğiniz ricky martin ile bile kıyas götürmeyecek bir müzisyen olduğunu anlardınız.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Invincible_(alb%C3%BCm)

kutay dedi ki...

2001'de çıkan albümde yer alan şarkıların hiçbiri öldüğü gun radyoda-muzık kanallarında çalmadı. hala m.jackson denince akla gelenler beat it, south criminal, thriller, moonwalk.
ama you rock my world güzeldir, marlon brando'yu severim.
rick martin'in müzisyenliği için de en ufak bir yorum yazmadım, haliyle ikisini müzisyen olarak kıyaslamadım.
katkın için teşekkürler, isminle veya en kötü bir nickle yorum yaparsan daha çok sevinirim.