Salı, Haziran 16

Arda Niye Kaptan?


Gazetelere yansıdı geçen gün. Yalanlama gelmedi henüz. Yeni sezonda takım kaptanı Arda olacakmış. Şuraya notumuzu düşelim konu hakkında, ilerleyen zamanda ne kadar yanıldığımıza bakarız.

Hasan ve Ümit artık olmayacak. O nedenle kaptanlar azaldı. Yeni kaptanlar seçilecek. Peki acaba bu kaptanlık kararı verilirken akıllara hiç Hertha Berlin maçı geldi mi? Galatasaray'ın Almanya'da çok iyi oynadığı ama aslında "olaylar gelişir"in başı olan maç. Lincoln'e verilen kaptanlık pazubandı bir Alman deplasmanından 3 puanla dönemimizi sağlıyordu ama aylar sonra başka bir Alman takımı elimizden turu 30 dakikada alıyordu. Kaptanlık tartışması Galatasaray'ı bu sezonki tarihi fırsattan döndüren birkaç gelişmeden biri olmuştur.

Kaptanlık hassas bir konu. Bu kadar kolay bir şekilde, Batı'ya verilen Kapütalasyonlar gibi verilmemeli bir futbolcuya.

Bu takımın 1.kaptanı bellidir. Ne kadar tasvip edilmese de, Hasan ve Ümit yoksa bu takımın kaptanı Ayhan Akman'dır. Kaptanlık hakkında Borges'in çok güzel bir yazısı vardı, geriye dönip aramak lazım aslında.

Eğer Ayhan kaptan olmayacaksa, kaptanlığı Arda'dan daha iyi yapacak isimler vardır. Mesela Emre Aşık mesela Servet. Emre Aşık bu sezon tribünlerden en çok alkışı alan ve bunu en çok hakeden isimdir. Arda, Saba Tümer'in programında yılın 11'ine Emre Aşık yerine Lugano ve Bilica yazsa da Emre Aşık yıla damgasını vuran birkaç futbolcudur. Hem iyi bir futbolcudur, örnek profeyoneldir, hem de liderlik özeliğine sahiptir.

Servet ile Arda'nın geçen seneki Sivasspor maçı tartışması da hala hafızalarda. Servet'in ne kadar kaptan ruhuna sahip olduğunun yanı sıra Arda'nın ne kadar pasif ve duygusal olduğunun da göstergesidir.

Ayhan, Servet, Emre için ezeli rakiplerde oynadılar, kaptan olmamalı denilirse saygı duyarım. O zaman Arda'ya niye verildiğine bakalım?

Eğer altyapıdan geldiği için ise Uğur Uçar o pazubandı çok daha önceden takmıştır, çok daha fazla hakediyordur, çok daha iyi altından kalkar. Ne kadar hoşumuza gitmeyen tavrı olsa da Sabri de, Arda'dan daha önceliklidir bu pazuband konusunda.

Eğer yeteneklı topçu olduğu için Arda'ya verildiyse, bu seneden sonra kaptanın Kewell olması şart kere şarttır.

Acele alınmış bir karar umarım bu sene de başımızı ağrıtmaz. Şu konu hakkında çıkan haberlerin hiçbirinde teknik direktörün adına rastlayamamız ise korkutucudur.

Hiç yorum yok: