Pazartesi, Haziran 22

Gökhan Zan Galatasaray'da


Mehmet Topuz transferinden daha önemli bir olay bence. Sonuçta iki büyük kulüp arasında gerçekleşen bir transfer. Arasında diyoruz ama Galatasaray'ın, Beşiktaş'a 5 kuruş bile ödemediği gerçeği var. Ve işin ilginç olan boyutu şu anda Galatasaraylılar üzgün, Beşiktaşlılar sevinçli. ( http://bumacevdeizlenir.blogspot.com/ dan Orange dışında tanıdığım tüm Beşiktaşlılar).

Gökhan Zan'ın hata yapmaya meyilli ve ondan öte sakatlanmaya müsait yapısı faydadan çok zarar getirecek gibi. Beşiktaşlılar o nedenle sevinçli, Galatasaraylılar üzgün.

Ama futbol o kadar kesin konuşulacak bir spor değil. Servet Çetin bugün transfer rekoru kırmak üzere. Ama Galatasaray'a geldiği gün alay konusuydu. Sheva ile adı beraber anılıyordu. Seyrantepe inşaatında kullanılacak deniliyordu. Ama işte şimdi Veledrome yolcusu. Beşiktaş'tan aldığımız son topçu yanılmıyorsam Ayhan Akman. O da aynı şekilde Galatasaray'a geçti. Şu an 30'u aşmasına rağmen hala milli takımda ve Galatasaray'ın kaptanı. Yani Gökhan bu şekilde bir dikiş tutturursa iş yapabilir.

Emre Güngör, Emre Aşık ve Gökhan Zan. Milli takımın Euro 2008'deki 4 stoperinden 3 tanesi. Diğeri de inanılmaz bir para kazandırmak üzere. Gökhan Zan iyi oynayabilir kötü oynayabilir. Ama şu bir gerçek ki Gökhan'ın oynadığı ilk maçlarda tırnaklarımızı yiyeceğiz. Tıpkı Servet de olduğu gibi.
Beşiktaş açısından bakarsak, yabancı oyuncu çokluğu baş ağrıtıyorken iyi-kötü bir milli takım topçusunu kaybetmek aslında çok da sevindirici bir şey olmamalı. Şu an Beşiktaş'ın alabileceği stoper yok gibi. Eren Güngör'ü Kayserispor'dan almak Topuz olayından sonra daha da tuzluya patlar. Ediz çok iyi bir stoper değil. Yabancı almak için yabancı yollamak lazım. Dengeleri değiştiren bir transfer oldu.

2 yorum:

Orange dedi ki...

zaten yabancı bir stoper almamız gerekiyordu. zapo gönderilemediğinden (yada en azından yabancılardan biri) alınması zor gözüküyor. yabancı bir stoper gerekliyken, şimdi bir de yerli stoper bulmak lazım. yoksa ben de gökhan zan'ın hastası değilim :)

Kutay Bostanlı dedi ki...

futbol cahili bjk taraftarını anlamak yine güç, bu adamın gidişiyle kimi almayı düşünüyorlar yahut alabilecekler acaba- bonservisinin en az 3 milyon euro olan bir futbolcuyu aptallıkları sonucunda gs a katmak gs camiası için büyük bir zevk.gökhan zanda biliyordu şampiyonlar liginde toplam 2 puan alacağınızı en azından herif reykardla aynı zeminde yer alacak olmaktan çok mutludur.