Çarşamba, Haziran 24

Transfer Nostaljisi #2


Ertuğrul Sağlam yıldız gençleri Volkan ile Sercan'ı sattırmamaya çalışsın, biz onun gençliğine gidelim. Benim çok net hatırladığım bir transfer öyküsü değildir ama zamanında rekorları alt-üst etmiştir.

1993-94 sezonunu 17 golle tamamlayan Samsunspor'un 25 yaşındaki futbolcusu Ertuğrul, İstanbul takımlarını peşinden koşturur. Transfer döneminin en çok konuşulan ismi olacağı sezon bitmeden belli olmuştu. Öyle bir hava oluştu ki Ertuğrul'u alan şampiyon olacak sanıyorduk. Bu transfer için en çok istekli olan takım Galatasaray'dı. Şampiyonlar Ligi için güçlü bir kadro kurmak isteyen camia Hakan Şükür'ün yanına Ertuğrul Sağlam'ı alıp harika bir ikili oluşturmaya çalışıyordu. Altyapısından yetişen Fenerbahçe'de istekliydi forvet oyunucusu için. Ama Beşiktaş'ın Ertuğrul'a baya bir ihtiyacı vardı.

Metin-Ali-Feyyaz dönemi sonlanıyordu çünkü. Hatta Feyyaz o yaz Fenerbahçe ile imzalayacaktı. En fazla parayı veren Galatasaray'dı. Galatasaray'ın transferi bitireceğine kesin gözüyle bakılıyordu. Ertuğrul röportaj yapmaya gelen muhabirlere 3 takımın formasıyla da poz veriyordu.

Rivayete göre Ertuğrul'un Beşiktaş'a imzaladığı günün öncesinde, Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, futbolcuyu 3 takıma da sattı. Yani olayı açık arttırma moduna sokmuş. Önce Galatasaray astronomik bir teklif veriyor. Uyanık, "sattım" derken araya Fenerbahçe giriyor, Galatasaray teklifi yukarı çekiyor. Ama en sonunda nasıl olduğu hala muamma olan bir şekilde Beşiktaş Ertuğrul'u kadrosuna katıyor. Bedel tam 70 Milyar. Böylece Türkiye'de transfer rekoru 1994 yılında kırılıyordu. Gazeteler 1 gün sonra, 70 milyara kaç tane ne alınır haberlerini sıralıyordu.

Ertuğrul'un Beşiktaş'a, Galatasaray'ın önerdiğinden daha az paraya imzaladığı konuşulur. Ve imza öncesi söylenen "Ertuğrul'u alan şampiyon olur." önermesi doğru çıkıyor. Ertuğrullu Beşiktaş 1994-95 sezonunu şampiyon tamamlar. Ertuğrul da siyah-beyazlı camianın sembol isimlerinden biri olur.

1 yorum:

Muratonovic dedi ki...

Trabzonspor'la on protokol de imzalamisti o ara..