Salı, Mart 3

5 Yeriz, 7 Yeriz, 9 Yeriz, Beddua Yeriz


Bülent Uygun sınırları zorlamaya devam ediyor. Türkiye'nin ölümsüz kahramanı olma fırsatı varken en çok nefret edilen insanı olma yolunda ilerliyor. Açıklamalarına devam etmiş yine. Diyor ki zat-ı muhterem, "5 yeriz 7 yeriz ama 6 yemeyiz, 7 yeriz 9 yeriz ama 8 yemeyiz."

Nerden tutsak elimizde kalacak ama bir deneyelim yine de. Bir kere en sevmediğim şey; bir başarıda payı olmayan insanın ondan nemalanmasıdır. Fenerbahçe 6 attı bize. Bir Galatasaraylı olarak çok üzüldüm. Hala unutamadık. İçimizde yaradır. Fenerbahçeliler'e karşı boynumuz öndedir bu konuda. Ama sadece Fenerbahçeliler'e. O gün orada oynayan her futbolcu gelip 6 muhabbeti yapabilir. Ama alakasız insanların bunu demesi çok daha sinir bozucu.

Şu an gündeme yeniden taşındı mesela. Fatih Akyel gelsin eliyle 6 işareti yapsın, eyvallah, sinirleniriz doğruya doğru, ama o kadar. Adama sormazlar mı sen o zaman nerdeydin diye? Necati'nin gol attığı derbinin öncesinde Fenerbahçeliler ısınmak için sahaya çıktı. Sürekli küfür yediler, soyunma odasına dönerken Selçuk Şahin eliyle 6 yapıyordu. O maç oyanırken İstanbulspor'da kendini kurtarma derdinde olan, paramızı yok,ekmek helva yiyoruz vık vık dıye ağlayan Selçuk sanki 6 golün 5'ini atan bir futbolcu havalarındaydı. O gün ona ettiğim bedduayı ömrümde hiç etmedim. O da bel fıtığı falan oldu. Uzun süre oynamadı, oynadığı zaman yuhalandı. İçimin yağları erimişti o zaman. Şu anda da yolda yaralı görsem yardım etmeyecğim bir adamdır Selçuk Şahin. Daha antipatik olan Tuncay Şanlı'ya bile daha ılımlı yaklaşırım. Gel de şimdi Uygun'a beddua etme.

İkinci olarak 8-0'a gelelim. Beşiktaş 8 yediğinde çok sevindim. Beşiktaşlı dostlarla makara yapmaktan geri kalmadık. Peralta ile çok gülmüştük. Ama zaten bizim özellikle futbol konusunda aşırı milliyetçi bir düşüncemiz yoktu. Bülent Uygun milliyetçi söylemlerden geri kalmayan biri. Antipatikliğinin bir kısmını bu tavır oluşturuyor. Milliyetçi bir adam olduğunu belirten bir adamın bir Türk takımının İngilizler'den yediği 8 golü diline dolaması tutarsızlığın en büyük örneğidir. Neyse ki ben beddua ediyorum, bazıları statta küfür ediyor. Bundan sonra yediği küfürlerin nedeninin daha iyi anlar umarım.

Aslında bu şahsiyet için bu kadar yazı yazmak üzücü. Ama asıl üzücü olan Türk Futbolu'nun ve futbolseverlerin yıllardır beklediği 5.şampiyon özlemini dindirmeye bu kadar yaklaşan Sivasspor'un bu adam sayesinde Anadolu'dan bile beklenen desteği alamamasıdır.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Aziz başkan gör şu adamıııııı!

Adsız dedi ki...

Bugün Ntvspor'a yaptığı açıklamada kendisine bir basın mensubunun "Sivasspor avrupaya gitse ne olacak ki? Fark yiyip gelecek" demesi üzerine böyle birşey söylediğini anlattı.Diğerleri ne kadar iyi temsil ediyorsa biz de o kadar temsil ederiz hiç merak etmeyin demek istemiş.