Cuma, Mart 20

Kuralar


Avrupa Kupaları'nın bu sezonki son kura çekimi gerçekleşti. Kısa bir değerlendirme yapalım.

Arsenal ve Villareal eşleşmesi direk 2006 yarı finalini akla getiriyor. Son dakikada penaltıyı direğe nişanlayan Riquelme şimdilerde Maradona'ya gider yapa dursun, Villareal yine büyük oynuyor. Arsenal sezon öncesi büyük umutlar vaadeden bir takımdı ama istikrarsızlar. Ne olacağı belli olmaz bu maçlarda.

Liverpool-Chelsea , Galatasaray-Bordeux olma yolunda ilerliyor. Her sene karşılaşır oldular Avrupa Kupaları'nda. Favorim Liverpool.

Manchester United da rakibiyle yakın dönemde eşleşenlerden. Porto daha önce büyük bir süpriz yapmıştı gruplarda. Şu an bunun olmayacağını hepimiz biliyoruz.

Barcelona ve Bayern yakın dönemde karşılaşmadılar. En son ne zaman eşleştiler hatırlamıyorum. Ama herhalde benim yaşımdaki herkes Bayern'in son Nou Camp maçını hatırlıyordur. 1999 finali. Son dakikada yenilen 2 gol. Şimdi Nou Camp'da son yılların en güzel Barcelona takımı karşılarında olacak. Ribery vs Messi, Toni vs Eto'o.. Nerden baksan elinde kalıyor. Barcelona geçer büyük olasılık.

Uefa Kupası'na bakalım. İki Fransız iki Ukrayna ekibi ile eşleşti. Yarı finalde de birbirleriyle eşlecek. Bir futbolsever olarak PSG - Marsilya yarı finali çok güzel olur. Finale oradan Marsilya gelirse günlük güneşlik olur PSG gelirse yeni Leeds vakalarına davetiye çıkar.

Diğer tarafta Almanlar bir İngiliz bir İtalyanı paylaştılar. İsteğimiz Hamburg'un hemen elenmesi. Şampiyona elendik safsataları için yaşımız ve ufkumuz büyüdü ne de olsa. Marsilya-Udinese finali güzel olur gibi. Fransiz, İtalyan,Türk ve hatta komşudan gelecek AEK ile Yunan tribünleri. Akdeniz Finali olur, hoş olur.

1 yorum:

miglate dedi ki...

Bence Şampiyonlar Ligi'nde bu sefer Chelsea, Liverpool'u geçer. Öte yandan Chelsea bu sene şeytanın bacağını kırıp kupayı da alır gibi geliyor bana.
UEFA kupasında ise nedense içimden Manchester City geçiyor. Bir de ilgilenen arkadaşları blogumda ankete katılmaya davet ediyorum.