Pazartesi, Mart 16

Emre Toraman


Dün kendi kalesine iki gol atınca haftanın en çok konuşulan oyuncusu oldu Emre Toraman. Kendi kalesine gol atan futbolcuya tüm spor dünyası üzülür herhalde. Ama iş tribün boyutuna gelince her topçu için aynı duygular beslenmiyor.

Emre Toraman garip bir adam. İstanbul'un 3 takımıyla da , oynadığı maçlarda yaşanan hadiseler nedeniyle münasebeti vardır. Son yılların herhalde en gergin maçıydı İnönü'de oynanan Beşiktaş - Sakaryaspor maçı. Sakaryaspor o sene küme düşmüştü. Küme düşmeden önce didindiği maçlardan biriydi. Bir gündüz maçıydı. Emre Toraman hayatının golünü attı o maçta. Kalede Oscar Cordoba vardı, bu tip golleri çok yerdi ama o golün hatrına uzun süre Emre Toraman için "kazma" diyemedik bir türlü. Oysa bildiğimiz kazmaydı. Orta sahada çok çalışırdı. Çok savaşırdı. Çok kavga çıkarırdı. Niye -dı diyorsam aynı şeyleri hala yapıyor. Ama o zamanlar hoşumuza gidiyordu böyle savaşan topçu olması. Belki ondandır.

Fakat bir sezon sonra Sami Yen'de bize karşı savaşınca, biraz tepkimizi çekti. Maç öncesi, Fenerbahçe altyapısından çıkmış olduğu kulaktan kulağa yayılmıştı zaten. Ligin gergin mevsimiydi. 2006'nın efsane şampiyonluğuna doğru gidiyorduk. O sene ile ilgili nedense sadece Denizlispor-Fenerbahçe maçı konuşulur. Oysa her hafta bir penaltısı verilmeyen Galatasaray'dı. O maçta da inanılmaz bir hakem faciası izlemiştik. 2-2 giden maç o senenin geleneği olarak son dakikalarda bize döndü. Galibiyet golümüzden sonra Emre Toraman'ın ayağını kırma pahasına Sami Yen'in direklerine tekme atma girişimi gol sevincimizi yarıda bıraktırmıştı. Maçın son dakikalarını Emre'ye taşarak geçirmiştik. O da Song ve Sabri'ye taştı maçın sonunda.

Bir sonraki sezonun açılış maçında Fenerbahçe maçı için Kadıköy'deydi. Appiah ile takışması sayesinde sezona "bismillah" dedik. Fenerbahçe tribünleri de herhalde pek olumlu düşünmüyordur Emre için.

Emre futbolunun en üst dönemini Erciyesspor'da yaşadı. Özellikle Bülent Korkmaz takımın başındayken çatır çatır top oynayan takımın çatır çatır oynayan elemanıydı. Kalede deli Orkun, defansta Kürşat Duymuş, ortada Mustafa Sarp, Timuçin Beyazıt, M.Eren Boyraz, ileride Cenk İşler kupada final oynadılar. O günlerde mahalledeki idda bayi işleten M. Abi efsane dedikodularından birini daha yaydı:

"Emre Toraman Galatasaray'a transfer olacak."

Bekledik bekledik gelmedi. Şimdi Bülent'in ilk transfer hamlesi Mustafa Sarp ve Emre Toraman olur diye bekliyorduk ki Toraman 2 golle damga vurdu haftaya. Attığı goller çok garip goller. Eğer ligin son haftasında atılsa kesinlikle "şikeli maç" olarak hatırlanırdı. O nedenle Allah korumuş biraz da. Allah bizi de korur da kaptan Emre Toraman'ı almaz. Mustafa Sarp olabilir ama. Mehmet Eren de fena değildir ama. Kewell-Arda-M.Eren-M.Topal-M.Güven. Bu beşli çok can yakar. Kapalıda kavga çıkar her maç.

Hiç yorum yok: