Salı, Mart 10

Direniş ve Saldırı Günleri


Futbolun en güzel hikayeleri geriden gelenin öne geçmesi sayesinde yazılır. İlk devreyi farklı yenik kapatan takımın maç sonunda galip durumda olması bir destan yazıldığının göstergesidir. 2001'de 0-3'den 4-3'e dönen Fenerbahçe-Gaziantepspor maçı gibi, 1997-98 sezonunda 9 puan geriye düşen Galatasaray'ın 33.haftada şampiyonluğunu ilan etmesi unutulmayacak futbol anılarıdır.


Bu sene de liglerimizde bu tip hikayeler yazılma aşamasında. Şu anda sadece sonucu bekliyoruz. Yoksa direnişiyle gönüllerin şampiyonluğunu şimdiden kazanan takımlar belli oldu.

Süper Lig'in şampiyonu Kocaelispor. Son maçta Taner Gülleri'nin gol sevincini ve tribünün yıkılışını görüp de "helal lan sizlere" demeyen yoktur. İlk yarı sonunda ligin dibine demir atan, hocalarını yollayan, büyük paralar saçılıp kurulan takımı baştan aşağıya yenileyen bir camia. 5 senelik aradan sonra lige geri dönmüşler, üst sıraları hedeflemişlerdi. Ama başarı gelmedi. Erhan Altın takımı devralınca herkes önümüzdeki seneyi konuşmaya başlamıştı. 16 haftalık ilk yarıyı 9 puanla son sırada bitirdiler. İkinci yarının ilk maçında, 6 puanlık maçta Hacettepe'ye gol yağdırdılar: 4-0. Bu sayede rakiplerini altlarına aldılar. Ondan sonra 3 hafta üst üste yenildiler ve umutlar sona ermek üzereyken Sami Yen'e geldiler. 5 tane de burada attılar. Bir sonraki hafta Bursa'dan beraberlik ve bu hafta da Eskişehirspor galibiyeti. Son 3 maçta 7 puan. İkinci yarıda kazanılan 3 galibiyette 10 gol attılar. Herşeyden önemlisi dopdolu tribünlere oynuyorlar. Tribün-takım birleşmiş durumda.

Alt ligde ise bir Boluspor gerçeği var. Kartalkaya'ya tırmanır gibi zirveye tırmandılar. Geçen sene Play-Off finalini kaybettikten sonra bu sezona başladılar. Ligin 9.haftası geçildiğinde son sıradaydılar. Devreyi 9.sırada bitirdiler. İkinci yarıya deplasmanda alınan Manisaspor mağlubiyetiyle başladılar. Son yenilgi bu maç oldu. Ondan sonra 7 maç oynadılar sadece 1 beraberlik aldılar. Kendi sahalarında yenilmiyorlar. Şu anda 5.sıradalar. Play-Off oldu gibi ama ilk 2'ye de kendilerini atabilirler. Bir dönem son sırasında oldukları ligi şampiyon bitirebilirler.

Ve tabi ki Sakaryaspor. Bütün futbolseverler buraya kitlendi. Veya kitlenmiş olmalı. Camiasıyla, tribünüyle, geçmişiyle buraları haketmeyen bir takım direnişe devam ediyor. Geçen sene ligde liderken düşmeye başladılar. Önce Süper Lig kaçtı. Bu sene başlayınca da düşme tehlikesine girdiler. Uzun süre maç kazanamadılar. Ama bir anda silkelendiler. Kendi evinde inanılmaz bir atmosfer yaşatıyorlar. Okan Koç, Ferdi Başoda, Süleyman Varlık, Diakhate ve tabi ki Özgürcan Özcan. Taraftar gibi oynayan bir takım. Hırsları yüzlerinden belli. Ligin sonuncusu ama tribünün aşık olduğu topçular.İlk yarı sonunda 9 puanları vardı. Bir üstteki takımla 7 puan fark vardı. 15.sıraya 9 puan uzaklıktaydı. Şimdi hala sonuncular. Ama erimez denen fark bir üsttekiyle 2'ye indi. 15.sıra sadece 5 puan uzaklıkta. Şaban Yıldırım ile ligden düştükleri 2005 yılına çok benziyor. Ama sonu aynı olmayabilir bu sefer. Çünkü rakipler zor durumda.

Sözün özü bu takımlara merakla bakıyorum. Bakalım sezon sonu nerede olacaklar. Eğer hedeflerine ulaşırlarsa bu sezonun "peri masalı"na imza atacaklar. Bitirirken Sakaryaspor'un beni bile gaza getirip bana Sakaryaspor için oynama isteği uyandıran bestesiyle tamamlayalım.

İnanıyoruz
Vazgeçmiyoruz
Bak Senin Peşinden
Yine Biz Geliyoruz .
Haydi Sakarya
Saldırın Şimdi
Seninle Yüzümüz Gülsün
Yıkalım Şehri

Hiç yorum yok: