Çarşamba, Mart 4

10 Nisan 2008 - 3 Mart 2009


Geçen sene 10 Nisan günü Türk basketbolu tarihi bir gün yaşadı. Uleb Cup 8'li finalde Galatasaray ve Beşiktaş Torino şehrinde karşılaşmıştı. Çekişmeli geçen maçı Cüneyt Erden'in son saniye basketiyle Galatasaray kazandı. Bir sonraki turda elenmesine rağmen Galatasaray büyük bir başarıya imza atmıştı.

Bu sezon yüksek bütçe, geniş kadro ve büyük hayaller birleşti. Ligdeki konum ikincilik belki iyi ama Avrupa Kupaları tam bir fiyasko oldu. Dün gece 34 sayı farkla yenmesi gerekiyordu Galatasaray'ın. Rakip BC Kiev, tüm yabancılarını göndermiş, mali krizde. Daha önce Khimik maçında Maslak'ta coşan Galatasaray bu farka ulaşır diyorduk.

Fark bir yana yine mağlubiyet ve tükeniş. Uleb Cup'ın bir boy ufağı Eurochallenge'de bile istenen başarı gelmedi. Bir sene geçmeden yaşanan; tahmin edilemeyecek bir düşüş. Yeni yabancılar Hosley ve Tolliver toplam 25 sayı atmış. Daha ikinci maçları. Sezon başından beri burada olan Guroviç, Milojeviç ve Atkins toplam 24 sayı. Bütün sezon boyunca Hüseyin Beşok'un eline bakan takım, dün o susunca birşey yapamamış. Hüseyin'in de canı varsa, isterse oynar. Kredisi sonsuzdur. Ama diğer basketbolcular, özellikle Doğu Avrupalılar krediyi tükettiler. Dönüş yolculuğu olabilir her an.

Hiç yorum yok: