Salı, Mart 3

Süper Lig'de Mart Takvimi


Foe Fanzin'i çıkarırken yapardık bunu. Son sayfaya önümüzdeki günlerin en güzel maçlarını seçerdik. Sadece puan olarak değil, kalite ve rekabete bakardık. Şampiyonluğun ve küme düşme heyecanının bahar heyecanıyla kesiştiği mart ayında tekrardan bunu yapalım. Şimdi Süper Lig'den başlayalım, hafta sonuna kadar alt ligleri de yazarız.

23.Hafta

Gençlerbirliği-Ankaragücü: Ankara'nın iki köklü camiası. Eskisi kadar husumet fazla değil artık. Ne de olsa yeni bir düşman kardeş var şehirde. Eğer o kardeş seneye sarı-lacivert ile birleşirse tansiyon asıl o zaman yükselebilir. İki tartışılan, konuşulan kulüp başkanı İlhan Cavcav ve Cemal Aydın'ın takımları, 80'lerin ve 90'ların ,iki ayrı dönemin, sert stoperleri Samet Aybaba ve Hakan Kutlu'nun öğrencileri suni çimde.

Kayserispor-Fenerbahçe: İlk yarıdaki maç 4-1, pardon 1-4 bitti. Kadıköy'de son yıllarda yaşanan en büyük şok. O yenilgiden sonra Fenerbahçe toparlanır gibi oldu ama gerekli sıçrama gelmedi. O galibiyetten sonra Kayserispor bekleneni veremedi ama büyük düşüş yaşanmadı. Türkiye'nin en yeni futbol mabedinin ilk maçı. Yıllar sonra bile sırf bu özellikle bile olsa hatırlanacak bir maç.

24.Hafta

Beşiktaş-Gençlerbirliği: Yıllardır hoca problemi yaşayan ve ara sıra çözümü eski oyuncularında arayan Beşiktaş bu sefer "teknik adamlıkta en başarılı eski Beşiktaşlı futbolcu" Samet Aybaba ile karşılaşacak. Samet Aybaba klasiği olarak Beşiktaş'a yine çelme mi takacak? Yoksa Mustafa Denizli 2001 senesinde elinden Türkiye Kupası'nı alan aynı hoca ve takıma bu sefer acımayacak mı? Sonuçta Samet Aybaba'nın İnönü çimlerine ayak basması için tek neden bu maçlar.

Eskişehirspor-Bursaspor: Samet Aybaba'nın yetiştiği camiaya karşı ter dökeceği haftada, Mustafa Denizli'nin koltuğuna çok daha önceden oturmuş iki teknik adam Eskişehir'de karşı karşıya gelecek. Rıza Çalımbay ve Ertuğrul Sağlam. Anadolu'nun en sağlam tribünlerinden ikisi. Eskişehirliler ve onun ezeli rakibi Ankaragücü'nün dostu Bursalılar. Türk futbolunun iki genç umudu. 1.90'lık Batuhan Karadeniz ve pire gibi koşan-kaçan Sercan. Doğu Avrupa kökenli iki müthiş kaleci Ivesa ve Ivankov. Gel de Eskişehir'de canlı canlı izlemek isteme bu maçı.

Trabzonspor-Galatasaray: Şampiyonluk yolundaki en önemli maç. Anlatmaya gerek var mı? O hafta gelsin uzun uzun konuşuruz.

25.Hafta

Ankaragücü-Kayserispor: Ankara ve Kayseri nasıl yaşar bu maçı bilmem. Ama biz İstanbullular için şu bir gerçek. Eğer bir yerlerde sarı-kırmızı ve sarı-lacivert karşılaşırsa geri kalan ayrıntılar teferruattır. Saldır Kayserispor!

Hacettepe-Antalyaspor: Şansal Büyüka'nın 3 saatlik programın 170. dakikasında söyleyeceği laf:" Üst taraflar böyle ama ligin dibini unutmayalım, oralar da alev alev." İşte o yangın yerindeki 6 puanlık maç. Maçın sonucuna göre Şansal Abi bu lafı 150.dakikada söyleyebilir.

Sivasspor-Beşiktaş: Şampiyonluk nağmeleri inletiyor 3 şehri. Bunlardan biri Sivas. Geçen sene büyüklere üstünlük kuramadılar, bu sene Fenerbahçe ve Galatasaray eli boş döndü. Sıra Beşiktaş'ta mı? Maçtan sonra Beşiktaş camiasının merakla beklediği 26.haftaya gireceğiz, Mustafa Denizli'ye basın ya dürülüllü diyecek ya da büyük.

Hiç yorum yok: