Pazartesi, Mart 30

Ama


AKP iyi işler yapıyor , Davos falan da hoşuma gitti – yaptıkları yolsuzluğun haddi hesabı yok, sattılar memleketi.

CHP İktidarın rakibi olacak tek parti – yaptıkları siyaseti ben de sevmiyorum.

Bu cümlerle oy verdi seçmen. Tek fark “ama”. Daha doğrusu ortak nokta “ama”. Ama’dan sonraki cümleye göre oy veriliyor. "Akp iyi işler yapıyor Davos falan da hoşuma gitti ama yaptıkları yolsuzluğun haddi hesabı yok, sattılar memleketi" diyenler AKP’ye oy vermedi. Onlara oy verenler "yaptıkları yolsuzluğun haddi hesabı yok ama iyi işler de yapıyor , Davos falan da hoşuma gitti "diyerek basıyor mühürü.

Aynı şey CHP için de geçerli. CHP’ye vermeyenler “İktidarın rakibi olacak tek parti ama yaptıkları siyaseti ben de sevmiyorum diyerek başka partilere verdiler. Altıoka verenler cümleyi tersten kuruyor: “Yaptıkları siyaseti ben de sevmiyorum ama İktidarın rakibi olacak tek parti.”

Bir de daha basite indirgeyenler var. "O ikisine vereceğime başkalarına veririm kazanmasa da olur " veya "başkalarına verip kazanamayacaksa onlardan birine veririm. " diyenler.

İnsanların istemeyerek oy verdikleri bir seçim daha oldu. Son 2-3 seçim böyle. 1950’li yıllar daha rahattı galiba . İki parti vardı ama herkes gönlüyle oy veriyordu. Amasız, fakatsız. İki partiden birini illa kendine yakın görüyordu seçmen. Şimdi onlarca partiden hiç biriyle yakınlık kuramıyor.

O iki partili dönemin baş aktörleri Bodrum’da yarıştı. Belediye başkanlığı için DP ve CHP kıyasıya mücadele etti. Bodrum’da çok sevilen Mehmet Kocadon 140 oy farkla seçilmiş. Seçim öncesi Kocadon CHP’den aday olmak istemiş ama CHP eski başkan Mazlum Ağan’ı tekrar aday gösterince o da DP’ye geçmiş. Yazın milyonu bulan belde 15.000’den biraz fazla seçmenle başkan değiştirdi. Hayırlı uğurlu olsun.

Doğduğum ve oy kullandığım ilçe Kadıköy’de, yaşadığım semt Maltepe’de, ikametimin olduğu yer Muğla Turgutreis’te,yazları geçirdiğim Bodrum’da , askerliğimi yaptığım Tekirdağ’da, şu an çalıştığım Şişli’de yani son 1 senede yaşadığım,uğradığım tüm yerlerde AKP’nin çıkmaması sevindirici. Ama çoğunda CHP’nin çıkması da sevindirici değil.

Hiç yorum yok: