Çarşamba, Mart 4

Alt Taraf Alt Taraf Sesin Çıksın Alt Taraf


25.Hafta

Samsunspor-Boluspor: İki Karadenizli. Bir zamanlar ligin tozunu atan iki ekip, şimdi aşağıdalar. Samsunspor orta sıralarda bir umut Play-Off diyor. Boluspor müthiş çıkış yakaladı, ilk 6'ya dahil oldu, şimdi ilk 2 diyor. İki koşan mücadele eden takım. Evinde en çok puan toplayan 3.takım olan Samsunspor ve son 6 maçta 5 galibiyet 1 beraberlik alan Boluspor.

Altay-Ç.Rizespor: 2000'lı yılların asansör takımları. Düştüler çıktılar bir daha düştüler şimdi çıkma derdindeler. İki takım da çok taze hoca değişikliği yaşadı. Altay Feyyaz Uçar'ın yerine Tahir Karapınar'ı getirdi. 11 maçtır yenilmiyorlar. Karadenizliler ise 6 maç boyunca yenildiler. Suat Kaya gitti, şimdi başlarında Raşit Çetiner var. 1990lı yılların ortasında Altay'ın başında efsanevi bir ligde kalış öyküsüne imza atan Çetiner şimdi eski takımının karşısında. Eski oyuncusu da o takımın başında.

26.Hafta

Manisaspor-Sakaryaspor: Birkaç ay öncesine kadar tribünlerde kardeşlik vardı. ManiSAkarYALI diyorlardı. Manisaspor taraftarının Karşıyaka ile oynadığı maçta, bir deplasman yolunda öldürülen Karşıyakalı Özgür Soylu hakkında yaptığı çirkin tezahürat bu dostluğu sona erdirdi. O günden sonraki ilk karşılaşmaları. Biri tepede diğeri dipte. Kaybedenin çok canı yanacak.

Ç.Rizespor-Samsunspor: 6 Karadenizli takım olunca, her hafta bir karşılaşma denk geliyor. Karadenizliler karşılaşınca sıkıcı maç olmaz. Güzel, heyecanlı, ateşli bir maç.

27.Hafta

Kasımpaşa-Ç.Rizespor: Galatasaray 1987 yılında şampiyon olurken takımın iki önemli ismi. Uwe lakaplı, Emre Atasoy deyimiyle "kabasakal" Uğur Tütüneker ve şampiyonluk maçında yedek kulübesinde koltuk değneğiyle tezahürat yapan Raşit Çetiner. Biri Kasımpaşa'nın hocası diğeri Rize'nin. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda Erdoğan'ın semti ve şehri karşı karşıya. Geçen sene beraber düştüler, bu sene kim gülebilecek?

Kartalspor-Karşıyaka: Daha önce çok yazdık, bir daha yazalım. Karşıyaka uzun bir süre sonra ilk defa lige çıkmaya bu kadar yaklaştı. Bu satırlar yazılırken ilk iki içindeydiler. Bu hafta Adana deplasmanına gidecekler, ondan sonraki ilk deplasman İstanbul'a. Stadyum ufak ama İzmir'den yoğun bir "akma" olacaktır. Bu maç kazanılırsa yıllar sonra anlatılacak bir Karşıyaka deplasman anısı olacak.

28.Hafta

Altay-Diyarbakırspor: Bu iki takım 50 sene sonra da karşılaşsa aynı maç hatırlanacak.2000-2001 sezonunda Diyarbakır'da oynanan maç. Özellikle Altay camiası hiç unutmadı o maçı. Bu sene de hararet üst boyutta. İlk 2, ilk 6 hepsi için önem arz ediyor.

Boluspor-Sakaryaspor: İki eski Anadolu ekspresi. Ligden çıkmayı ve ligden düşmeyi yakından alakadar eden mücadele. Sağlam tribünler, sağlam futbolcular, sağlam atmosfer.



Bucaspor-Körfez Bld.: Bir üst lige çıkmak için önemli bir maç.

Darıca Gençlerbirliği-Beylerbeyispor: Galatasaray'ın pilot takımı düşmemek için çekiştiği rakibine karşı.

Turgutluspor-Adana Demirspor: iki sezondur kapıdan dönen Adana Demirspor, bu sezon Klasman'a kalamdı. Hedef Play-Off'a kalmak. Ama önce Turgutlu'yu ve diğer rakiplerini geçmesi lazım.

İstanbulspor-Kırşehrspor: Üst tarafa çıkmak için şu an aynı puanda olan iki takımın maçı.

Yozgatspor-Arsinspor: Son sıradaki iki takımın maçı. Kazanan avantaj yakalayacak.

Şanlıurfaspor-Adıyamanspor: Bu grubun en çok para harcayan ama her sene hüsran yaşayan takımı Şanlıurfaspor, Play-Off için Adıyamanspor'u yenmek zorunda.

Hiç yorum yok: