Çarşamba, Mart 18

Bakalım Ne Olacak?


Galatasaray hakkında yazmayacağım dedim ama yorum içeren bir yazı olmayacak. Ufak bir istatistik sadece. Avrupa Kupaları'nda Galatasaray'ın Alman takımlarıyla Ali Sami Yen'de yaptığı maçlarla ilgili.

Galatasaray bugüne kadar 12 kere eşleşti. Hamburg'u saymazsak 11. Bu 11 eşleşmeden İstanbul'da oynanmayan sadece biri var. O da bu seneki H.Berlin maçı. Malum, gruplarda tek maç oynanıyor. Geriye kaldı 10 maç. Bu 10 maçta Galatasaray sadece 1 kez yenildi. Magdeburg, B.Münih, B.Uerdingen ilk 3 eşleşmeydi. 1964-65, 1972-73 ve 1985-86 yıllarında. Bu üç eşlemede de Galatasaray elendi, ama İstanbul'da oynanan maçların hepsi berabere bitti. Üçü de 1-1. 4. eşleşme 1991-92 sezonunda Kupa Galipleri Kupası'nda Stahl Eisenhüttenstadt. Galatasaray ilk defa bir Alman takımı yendi ve eledi. İstanbul'da 3-0 bitti maç. Aynı sezon Werder Bremen maçı oynandı. Meşhur ve talihsiz maçta Galatasaray yine yenilmedi ama elendi. Bir sonraki sezon Uğur Tütüneker eski açık tarafındaki kaleye salladı, Sami Yen yıkıldı. Uefa Kupası'nı aldığımız sene Hertha Berlin ve B.Dortmund maçları oynandı. Sami Yen'de yenilmedik. Son olarak geçen sene B.Leverkusen ile oynandı. O maçta golsüz sona erdi.

Galatasaray'ın İstanbul'da Almanlar'a yenildiği tek maç var. O da 1997-98 sezonu oynanan B.Dortmund maçı. 80 dakika tek kale oynadığımız maçta "Büyük Kaptan"ın hatasıyla 1-0 yenilmiştik. Bülent uzun süre o maçla anıldı. Gözden düştüğü dönemlerin başı o maça denk gelir. Haliyle stoperde oynatacağı gencecik bir çocuğun yaptığı hatayla zor duruma düşmesine en çok o üzülecektir. Bakalım ne olacak?

Galatasaray son 8 Alman maçında sadece geçen sene Leverkusen'e yenildiğini de notlarımıza ekleyelim. 1991-92 sezonundan beri Almanlar'a karşı Ali Sami Yen'de oynanan bütün maçları hatırlıyorum. Ve hepsinin tek bir ortak özelliği var. Bütün maç tek kale oynayıp akıl almaz goller kaçırdık. Belki de en az gol kaçırdığımız maç, yendiğimiz Frankfurt maçıdır. Bundesliga'da bu sene oynayan 18 takımın 6 tanesi daha önce İstanbul'dan en iyi beraberlikle döndü. Yarın 7 olsun. O-O olsun bizim olsun.

Galatasaray'ın son 10 yılda(civarında) şubat ayında ve sonrasında Ali Sami Yen'de oynadığı bir Avrupa Kupası maçı kaybettiğini hatırlamıyorum. Sadece tek bir istisna var. 2002 yılında Barcelona maçı. Ofsayt golüyle yenilmiştik 1-0. Bakalım ne olacak?

1 yorum:

Adsız dedi ki...

O kaybettiğimiz barcelona maçındaydım ama havası kesinlikle hamburg maçıyla aynı düzetde değildi. Sanki kimse inanmıyordu o akşam kazanacağımıza, tribünbler belkide en kötü avrupa maçı performansını çıkartmıştı.Bu gün ise takımın yarsı eksik, sistem değişti, takım içi sorunlar var ama ona rağmen herkesde müthiş bir inanç var.