Perşembe, Mart 26

Kayıp Biletler


Cumartesi günü Sakaryaspor, Boluspor ile Bolu'da karşılacak. Oldukça önemli bir maç. Daha önce de iki takımı aynı yazıda kullanmıştım. Biri sonuncu başladığı ligde şampiyonluğa oynuyor, diğeri geçen sene kaçırdığı şampiyonluğu yakalamak için başladığı sezonda ligde kalmaya oynuyor. Kıran kırana bir maç olacak. Ve tabi ki yayıncı kuruluş geleneği bozmayıp hafatnın en önemli 2 maçından birini bu hafta da vermeyecek.

Haliyle bu maça ilgi yüksek. Özellikle Sakarya ve Bolu şehirlerinde tabi ki. Sakaryaspor'un tribün desteği zaten biliniyor. Bu maçta da takımını yalnız bırakmayacak. Ama bilet bulurlarsa, daha doğrusu biletler bulunursa.

Olayın kaynağı deplasman tribününün kapasitesinin belirsiz olmasından kaynaklanıyor. Sakaryasporlular geçene sene 1000 civarı oluklarını söylüyorlar, haliyle yine o kadar bekliyorlardı. Ama yüzde 5'in 475 kişi olduğu iddia ediliyor karşı cepheden. 450 kişi Tatangalar için oldukça az. Büyük olasılık 450'den daha çok taraftar gidecektir. Bu da haliyle Sakaryaspor taraftarının bir bölümünün Boluspor tribününde oturması anlamına geliyor ki, Türkiye'nin ilk çocuk tribününe sahip stadyumu için hoş olmayan olaylar doğurabilir.

Sakaryaspor yönetiminin bu gerekçeyle 450 civarı bilet geldiği takdirde bu biletleri kabul etmeyeceği iddia edildi. Boluspor yönetiminin 450 yollama isteği de Boluspor taraftarının baskısından kaynaklanmış. Dün Sakarya'da olması gereken 450 adet bilet ise şu an ortada yok. Boluspor yolladık diyor, Sakaryaspor gelmedi diyor.
Bir de Kocaelispor tarafı var. Onların iddiası Bolu'ya son yıllarda en kalabalık giden deplasman grubunun kendileri olduğu. Haliyle ezeli rakip Sakaryaspor, bu alanda da rakibini geçmek istiyor.

Hayatında Bolu'ya hiç gitmemiş, Boluspor'u hiç izlememiş, Sakarya'ya 1 kere Sapanca için giden ben bunları nereden biliyorum? Tribündergi tabi ki. Ülke futbolunu, tribününü takip etmek için en iyi yer. Keşke dergisi devam etseydi. Reklamlar da yazı da bitti.

Hiç yorum yok: