Pazar, Mart 1

Konya ( Aydın-Arda-Uğur) Hatta Mehmet Güven


Konya Atatürk Stadı Galatasaray'ın 1987-88 jenerasyonuna yön verme misyonuna sahip. Bugünkü maçta birşey olmadı. Ama durup bir düşünme maçı oldu. Bir durum değerlendirmesi yapalım bu fırsat sayesinde.

Herşey 2006 yılının ocak ayında başladı. Kimsenin adını bilmediği Aydın Yılmaz kurtarıcı olarak oyuna girdi. Eğer o son dakikadaki golü atmasaydı, ne sezon sonu şampiyonluk gelirdi ne Gerets kalırdı 1.5 sene daha. Bugün hala Marsilya maçlarında Gerets'i görünce yüzümüzde bir tebessüm oluşuyorsa baş sebebi Aydın'dır.

Aydın orada gol atarken Arda Turan, Manisaspor'da kiralık olarak forma giymeye başlamıştı. O hafta ikinci yarının ilk maçıydı. Arda ilk maçında güzel oynamıştı ve maçtan sonra "Galatasaray'a dönmek istemiyorum çünkü orada beni oynatmıyorlar" dediği rivayet edildi. Birkaç hafta sonra Fenerbahçe'ye 5 golün atılıdığı maçtan sonra "evlatlar görevini yaptı" diyerek gönül aldı. Aydın ve Arda şampiyonlukta pay sahibi oldular.

O Aydın hala aynı Aydın. Oysa o dönem kiralık olan Arda artık yok. Şimdi bambaşka bir Arda var. Perşembe Bordeux'yu devirdikten sonra bu akşam Konya'dan 3 puan aldı. Biz o sahada ölecek diye korkarken Aydın hala 3 sene önceki gibi oyuna sonradan giriyor. Üstelik artık maçı çevirsin diye değil, yorulan takıma taze kan olsun diye giriyor.Tıpkı Mehmet Güven gibi. Onun için önemli bir stadyum değil Atatürk Stadı. En çok şans bulan 87'li olmasına rağmen bu akşam da oyuna sonradan girdi. Nereye kadar böyle devam edeceğini merak ediyorum.

Uğur Uçar için birşey demeye gerek yok. Daha önce çok yazdık. 1 sene önce bu stadyumda sakatlandı. Hala ortalarda yok. Galatasaray taraftarı ve camiası en çok onu özlüyor. Arda ve Aydın gibi ofansif adamlar, yetenekli çocuklar kendilerini kanıtlamaya çalışırken o çoktan takımın değişilmezi olmuştu. Hala onu bekliyoruz. Sakatlık demişken, Arda'nın da 2 sene önce de Konya'da sakatlandığını hatırlatmakta fayda var.

Bugün neyse ki kazasız belasız geçti ve böyle boş bir yazı yazabildik. Bir daha Konya'ya gittiğimizde bu gençlere bir daha bakalım. Uğur sakatlıktan dönmüş mü, Aydın takımın 11'ine girebilmiş mi, Arda Avrupa'ya gidebilmiş mi, Mehmet Güven Anadolu Turu'na çıkmış mı?

Hiç yorum yok: