Pazartesi, Mayıs 25

31 Mayıs 1987


Bizim kuşak 14 Mayıs 2006'yı hayatının en unutulmaz günü olarak belledi ama 31 Mayıs 1987 bambaşka bir günmüş. Bizim yaşlar yetmiyor. 14 sene sonradan gelen şampiyonluk herhalde birçok şeyin kırılma anı olmuştu.

İşte o şampiyonluğun geldiği maç Ali Sami Yen'de oynanmıştı. Ama sahada Galatasaray yoktu. Beşiktaş vardı. Denizlispor ile karşılaşıyordu. Atılan gol olmasa belki bugün Beşiktaş'ın başında Mustafa Denizli olmayacaktı.

Ya aslında vazgeçtim şimdi bu yazıyı yazmaktan. Beşiktaş, Denizlispor ile berabere kaldı ve şampiyonluğu kaybetmişti. Biz de şampiyon olmuştuk. Anlatılanlar, dinlediklerimiz çok hoştu. Antalyaspor deplasmanı dönüşü üzerinden 22 sene geçmesine rağmen hala göz yaşlarıyla hatırlanıyor.

Ama sırf Beşiktaş son hafta yine Denizlispor ile oynayacak diye bu yazıyı yazmayı yediremedim. Eğer Beşiktaş, Denizlispor'a puan kaybederse Sivasspor şampiyon olacak. Bunu istiyor muyum? Tabi ki hayır. Sivasspor şampiyon olacağına, üstelik bu turu Sami Yen'de atacağına Beşiktaş şampiyon olsun. Evet, doğrusu bu bence, o yüzden eski anıları deşmeyelim. Eğer Trabzonspor şampiyon olamayacaksa, Beşiktaş olsun diyorum. Sokakta, mahallede bize laf atacak Sivassporlu olmyacak, Beşiktaşlılar 6 senenin sonrasıyla etrafı naftalin kokusuna saracak ama olsun. Antipati liginde Bülent Uygun haklı çıktı, şampiyon Sivasspor oldu, bakalım birinci kim olacak?

Hiç yorum yok: