Cumartesi, Mayıs 23

Avrupa Ligleri ve Maç Saatleri


Bence maç saatleri çok güzel seçiliyor Avrupa'da. Ya da biz alıştık ondan öyle geliyor. Almanya Ligi dedik mi cumartesi saat 16.00 mesela.
****
Almanya Ligi, nam-ı diğer Bundesliga pek bir keyiflidir. Bol gollüdür, pozisyonludur. Tribünler doludur. Buna rağmen çok fazla gerginlik olmaz. Relax bir ligdir. Cumartesi günü, hafta sonuna girerken fazla gerginlik yaşamaya gerek yok. O yüzden bu saatte Bundesliga izlemek çok daha güzel oluyor.
****
İngiltere Ligi cumartesi 17.00. Hafta sonuna artık yavaş yavaş giriyoruz. Tam sosyal aktivite zamanı. Şov zamanı. Premier Lig'de bir şov bisnıs. Cumartesi günü ofisten çıkan bir insan -o gün biraz erken çıkılır hatta- ya sinemaya gider, ya bir davete katılır. Veya bu ayarda bir şey yapar, gider Premier Lig maçı izler.
****
İtalya Ligi pazar saat 16.00. Gerginlik, sertlik, sinir, asabiyet, skandal, olay. İşte Serie A bu. Her an her şey olabilir. O yüzden maçlar sakin kafayla tam konsantre izlenmeli. Pazar günü geç saatte kalkılır, yorgunluk atılır maçlara full konsantre olunur. Ve aynı anda en az 6 tane her an herşeyin olabileceği ( evet her şey olabillir, tribünden scooter bile atılabilir) maç takip edilir. Cumartesi günü bu kadar kendinizi veremezsiniz. Pazar günü geç saatte bu kadar çok olayı yakalayamazsınız. En iyi saat budur.
****
Türkiye Ligi'nin belli bir saati yok. Kaos, karmaşa. İşte Süper Lig. Her hafta sürekli şu soruyu soran birine rastlanır: Bizim maç kaçta abi? Üç büyükler biraz ayrılıyor. Onarın ki hep 19.00 tam 19.00. Ama geri kalanı tamamen belirsiz. Herşey doğaçlama, gelişmeler spontan. Sistem yok, alışılmış yok. Tıpkı sahadaki futbol gibi.
****
İspanya Ligi pazar 18.00. Pazartesiye hazırlanırken son maçlar. Kafayı boşaltan seyirler. Bol gol, az gürültü. İspanya Ligi'ni pazar gün ortasına koysan uyursun. Ama pazar akşamı yemek hazırlarken arada bakarsın. Tam öyle bir ligdir. Yemeğin sosudur İspanya.
****
Eğer pazartesi iş yoksa veya uyku problemin varsa yapacak birşey yok. Avrupa uyuyor. Ama Arjantin Ligi var bu sefer de. Uyku problemi olan insan biraz manyak olur o saatte. Kendimden biliyorum. Boş boş bakar ekrana, seslere takılır. Arjantin'den maç izlerken de öyle oluyor. Boş boş baktırıyor insana. Top oynuyorlar ama amaç gol atmak değil sanki. Başka hülyalarda herkes. Tribünler de öyle. Beynine vuran sesler var. Takılıp kalıyorsun. Başka yere odaklanamıyorsun. Maç bitince gözün ve beynin o dalgınlıktan çıkıyor ve uyumak daha kolay oluyor. Evet Arjantin Ligi'nin de saati tam ona göredir.
****
Liglerin saati tam liglere göre bence. Ya da ben çok gelenekçiyim ve herşeye iyi yönden bakıyorum.

1 yorum:

Hacı Hükmet dedi ki...

bisnıs ne demek?