Salı, Mayıs 5

Espanyol ve Ankaragücü


İki takımı tek başlarına bir yazıya konu yapsak satırların arkası kesilmez. Ama ikisi de ülkelerinin önde gelen kulüpleri değiller. Espanyol, Real-Barca,Atletico, hatta Valencia, DLC ve Bilbao'nun gölgesinde kaldı. Ankaragücü ise GS-BJK-FB-TS dışında bir Bursaspor, Sakaryaspor, Kocaelispor olamadı. Hatta şöyle diyelim. Ülkenin büyük kulüplerini bir kenara bırakırsak, kendi dengi kulüplere bile önder olamadılar son yıllarda.

Misal Espanyol, herkesin ara ara da olsa şampiyon olabildiği bir ligde şampiyonluk yaşamadı. Dönem dönem Villareal'in, Real Sociedad'ın şampiyonluk yarışına girdiği ligde onlar en fazla Uefa Kupası'na katılabildiler. Ankaragücü de aynı eksende seyretti. Şampiyonluk yarışından çok küme düşme savaşı yaşadılar. Ve çoğundan galip çıktılar.

Bu sezon iki takım da küme düşme hattında. Bir ara durum ikisi için de iç karartıcıydı. Ama son haftalarda alınan skorlarla üst taraflara tırmandılar. Liglerinden düşerlerse bir renk kaybolacak. İspanya Ligi'nde adı Espanyol olan bir takım olmak zorunda sanki. Türkiye Ligi'nde de başkentten bir takım mücadele edecekse onun adında Ankara geçmeli ve "güçlü" olmalı.

Bu arada Türkiye Ligi'nin İvan De La Pena'sı Ceyhun Eriş değil midir?

Hiç yorum yok: