Cuma, Mayıs 15

4.Play-Off Savaşları


Bu ülkenin futbolundaki, belki de diğer alanlarında da, en büyük eksik yanı, tarihinin, geçmişinin yazılmaması. Futbol arşivimiz hiç yok. Misal 70li-80li yıllardaki 2.Lig kayıtlarına hiç ulaşamıyoruz. Anca halkın birbirine nesilden nesile anlattığı anonim hikayeler şeklinde öğreniyoruz. Elimizden gelen çabayı gösterelim biz de, tarih yazmaya çalışalım. Ve istatistikler daha düzgün tutulmuş olsun.

Bugün Bank Asya 1.Lig'de Play-Off heyecanı başlıyor. Boluspor, Altay, Karşıyaka ve Kasımpaşa katılıyor. Bu sezon 4.defa düzenleniyor. Tek lig halindeki sisteme 2001-2002'de geçildi. Play-Off ise ilk defa 2006 yılında oynandı. Düzenlenen 3 Play-Off'un ikisi Ankara'da biri İstanbul'da oynandı. Bugünkü de Ankara'da.

2006 Play-Off Şampiyonu Sakaryaspor oldu. 2007'de Kasımpaşa, 2008'de Eskişehirspor mutlu sona ulaştı. Sakaryaspor şu an TFF 2.Lig'de. Eskişehirspor, Süper Lig'de. Kasımpaşa ise yine Play-Off'ta. Bugün maç yapacak olan 4 takımın 3'ü daha önce Play-Off oynadı. Karşıyaka ise ilk defa bu sene Play-Off'a kaldı.

3 sezonda 9 maç oynandı. 4 maç penaltılara gitti. Bu 4 maçın ikisi geçen seneki yarıfinallerdi. Güçlerin denk olduğu bir turnuvaydı. Bu seneki de öyle olacak gibi gözüküyor.

En fazla Play-Off maçı yapan takım Altay. 2 kere katıldılar, 2 kere finalde kaybettiler. Toplam 4 maç yaptılar. Oynanan 9 maçın 4'ünde onların adı var. Bu sene finale kalırlarasa 12'de 6 olacak. Yani yarısında Altay olmuş olacak. Altay'dan sonra en fazla maç yapan takım Sakaryaspor. 3 maç yaptı. Ama bugün Boluspor ve Kasımpaşa da 3.maçlarına çıkacaklar. Daha önce Play-Off oynamış diğer takımlar, Diyarbakırspor ve Eskişehirspor 2 kez, Malatyaspor, Orduspor ve İstanbulspor 1'er kez.

3 maçta 8 gol atan Sakaryaspor en çok gol atan takım. Hiç bir zaman oynadığı maçlarda 2 golün altına düşmediler. En farklı skoru da 2006 finalinde onlar aldı. Altay'ı 4-1 geçtiler. En çok gol atan futbolcu ise Erhan Küçük. 3 gol attı. Oynadığı bütün maçlarda gol attı diyelim hatta. Bugün de Kasımpaşa formasıyla Altay karşısına çıkacak. 2007 finalinde Altay'a 2 gol atmıştı.
2007 finalinde forma giyen 5 futbolcu hala Altay, 5 futbolcu da Kasımpaşa forması giyiyor.

1 yorum:

Farabi Erdal dedi ki...

yaktılar bizzi naro yaktılar bizi