Çarşamba, Mayıs 20

Dost Kazığı


Bu hafta dostluk maçı oynanacaktı güya. Sözde amaç, vandal Türk tribünlerini ehlileştirme çabaları(!). Olmadı. Bilet satamamaktan mı korktular, yoksa Uefa mı istemedi bilmiyoruz. Peki ne oldu bu hafta? Kendi insanını yolan Türk kulüp yöneticisi sahneye çıktı. Ulan 90 lira nedir ya? Fenerbahçe, Chelsea maçını 66 lira yapınca kıyamet kopmuştu geçen sene. Bir de Faik Gürses türevleri var. 5 liaraya maça giriyoruz biz ya, olaylar ondan çıkıyormuş. Al gör 5 lirayı şimdi. Çok sıkıcı bir durum. Çok da yorgunum. Alışık olduğumuz bu durum için satırlar dolusu yazı yazmak istemiyorum.
Ama müstahak bize. Şimdi 90 liraya bilet olunca, bir de Beşiktaş yenilirse geri kalanlar diyecek ki; "oh o kadar para verdiler mal gibi kaldılar." Tıpkı polis tribüne girince "vur vur vur" diye bağıranlar gibi. Benim de çok da umrumda değil aslında. Rakibine Cimbom yerine Cincon demeyi büyük bir yaratıcılık farzeden kitle, 90 lira da yaratsın bir şekilde. Çok çelişkili bir yazı oldu, ama yapacak bir şey yok. Türkiye çelişkiler ülkesi.

Neyse, bari ortak duruş oluşturulmuyor, hep beraber oturduğumuz yerden bunu gerçekleştiren zihniyete beddua okuyalım, bir faydamız olsun. Ben de yorgunum en kolayı beddua olur zaten.

Hiç yorum yok: