Çarşamba, Mayıs 20

Galatasaray 80-66 Beşiktaş


Bu maç hakkında yazılacak hiçbir şey yok hakikaten. Son 3 Galatasaray-Beşiktaş maçında çok sıkıldım. Neyse ki seri 2-0'a geldi ve salondan mutlu ayrıldık. Ayhan Şahenk maçlarından çıkınca nedense başım ağrıyor artık. Havasızlığından mı yoksa bizim tribünün tezahüratlarının monotonluğundan mı bilmiyorum. Yine de her salona nasip olmayacak bir kantin ve bahçesi var. Sıkıldık mı, bunaldık mı çıkıyoruz, rahatlıyoruz.

Bu maçın gündemini hakem değişikliği konusu oluşturdu. Buna kim sebep oldu bilmiyorum. Ama gerçekten 3 sene evvel kazanılan tertemiz şampiyonluğa düşen gölge olan Papermoon yemeği gibi, çok saçma bir şey oldu. Erşan Kartal atanan hakem. Galatasaray onu istemiyor ve yerine Rüştü Nuran atanıyor. Rüştü Nuran geçen seneki bayan basketbol maçlarında bizi çileden çıkaran hakemdi yanlış hatırlamıyorsam. Güvenilir biri değil yani.

Zaten dün maçtan gelince hakem hakkında bir şey yazıp yazmamak arasında kaldım. Hakemin kim olduğunu bilmiyordum ama yönetimin kötü olduğu aşikardı. Kıyat Paşa gibi olacak ama hakemler hakkında konuşmayı hiç sevmem diye başlayacaktım. Sonra da dünkü berbat yönetimi anlatacaktım. Ama TBL'deki kötü hakem yönetimlerine alışık olduğumuz için vazgeçtim. Ama şu anda gündemde bu konu var.

Dün hakemler Beşiktaş lehine düdükler açaldı. Bunu inkar etmek saçma olur. Bu düdükler Akatlar'da çalınsa ev sahibi avantajı der geçerdik. Ama kendi salonumuzda çalınınca rahatsızlık duymamak elde değil. Üstelik son dakikalarda iki tane lehimize çalınan (nasıl oldu anlamadık) düdüğe Cevher ve Mehmet feryat edince "yuh artık" dedik.

Ve bugün bakıyoruz BJK cephesi hakem değişikliği nedeniyle rahatsızmış. Bu da oyunun bir parçası. Rahatsılzık duydular diye kızamazsın. Rakiplerine böyle bir koz verenler sağolsun.

Maça gelirsek. 3.periyot dışında Galatasaray bir sıkıntı yaşamadı. Ama bu basketbolla Efes karşısında iş zor. Beşiktaş'ın ise Akatlar'da bile işi zor. Ama kadrosu ne kadar zayıf olsa da mücadelesi Galatasaray'dan daha üstün. Perşembe Akatlar'da seri tamam-devam maçına çıkacak.

Hiç yorum yok: