Cumartesi, Mayıs 23

Gereksiz Bilgiler


Galatasaray-Beşiktaş maçlarında atılan gollerden yola çıkarak bazı bilgiler vereyim. Hafızamın yettiği yere kadar yani 1993 yılına kadar problem yok. Ondan öncesine de TFF'den ulaşılamıyor. Haliyle 1990'dan başlıyoruz. Ve sadece lig maçlarını dikkate alıyoruz.

Misal şu var. Geçen maç Sami Yen'de 3 gol atan Milan Baros 1990-2009 arasında bunu başarabilen tek futbolcu. Daha önce olmuştur muhakkak, ama derbilerde son 20 yılda hat-trick yapan başka futbolcu yok.

2 gol atan ise çok var. Norman Mapeza'dan İbrahim Toraman'a, Sasa İliç'ten Mehmet Özdilek'e kadar. Mehmet demişken, 3 sezon üst üste rakip takıma gol atan son futbolcu o. Hatta son yıllarda 2 sezon üst üste gol atan bile çıkmıyor.

İki maç üst üste gol atan son futbolcu Fleurquin. Hatta bir sezonda iki ayrı maçta da gol atan tek futbolcu.

Beşiktaş'ın genelde yabancı futbolcularla gol attığını görüyoruz. Siyah-beyazlılar en son 3 sene önce bir Türk futbolcuyla İnönü'de gol attı. Tümer Metin, Galatasaray'ın 2-1 yendiği maçta tek golü atmıştı. O maçta Hasan Kabze'nin attığı 2 gol hala akıllarda. Hasan Kabze yaklaşık 10 sene sonra Beşiktaş ağlarına bir maçta 2 gol atan Türk futbolcu olmuştu. Bunu en son başaran isim 1996'da Hakan Şükür oldu. 2006'daki maçta, tek gollü maçlar dışında, 7 sene sonra ilk defa bir maçta sadece yerliler gol atmış oldu.

Beşiktaş'ın attığı son 6 golü yabancılar attı. Bunlardan hiçbiri daha 2.defa Galatasaray ağlarını sarsamadı. Bobo, Ricardinho, Tello, Nobre, Delgado ve Holosko Beşiktaş formasıyla ligde Galatasaray'a birer gol atabildiler.

İki takım arasındaki maçlarda en az gol atılan sezon 2004-05. İlk maç İnönü'de 0-0. Sami Yen'de Hakan Şükür'ün golüyle 1-0. En çok gol atılan sezon ise 2005-06. Sami Yen'de 3-2, İnönü'de 2-1. Kazanan hep Galatasaray.

Böyle saçma istatistikler veriyorum. Daha da yazardım ama gerek yok. 33.haftayı benim için bu kadar heyecansız hale getiren başta Galatasaraylı futbolcular ve Beşiktaş yönetimi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Onların sayesinde bu gereksiz bilgileri verdik.

Hiç yorum yok: