Pazartesi, Mayıs 4

Madrid Notları

Yıllar sonra bu başlık gerçek olur inşallah. Yani Barnebau'da bir Real-Barca maçı izleriz, dönüşünde de hafızamızda kalanları yazarız. Ama şimdilik Ercan Taner ve Rıdvan Dilmen ne dediyse, Ntv ne gösterdiyse, elimize hangi fotolar geçtiyse onlarla idare edeceğiz. Ama Rıdvan'ın dediği gibi, eskiden maç izleyemezdik, şimdi evde ayaklarımızı uzatıp izliyoruz. Maç hakkında kısa bir yazı yazdık. Aynı şeyleri tekrarlamayalım. Kısa notlar geçelim.
Mesela Raul. Büyük bir hayal kırklığı yarattı. Büyüklüğü tabi ki tartışılmaz golcünün. Ama bu kadar mı etkisiz olunur? "Raul niye yok abi ya?" diye sordum devrenin ortasında. Kadroları görmemiştim. Higuain attı onun yerine ama ısınamıyorum o çocuğa da. Abisinden dolayı herhalde.
Derbi her yerde derbidir derdik. Değilmiş. Bu kadar mı tepkisiz olur bir tribün. 6 tane yiyorsun birader, 6 tane. Tamam biz de yedik ama o maç bizim sahamızda değildi. Hatta tribünde Galatasaraylı bile yoktu. Binlerce kişi toplanmış, beyaz mendil bile sallamıyor. Belki de diyorlar ki " topçular ne yapsın, yetenekleri bu kadar, hata yönetimde, kongre üyelerinde." diyorlar herhalde. Bizim İnomoto, Cihan, Orhan, Mehmet Güven için dediklerimizi onlar Diarra, Robben, Metzelder için diyorlar belki de. Real garip bir kulüp, saygı duyuyorum.

Derbi her yerde derbi değil ama şu poz artık her yerde, her derbide olmaya başladı. Fotomuhabirler bu tip kareleri yakalamak için topçuların arkasında mı geziyor nedir? Önce Rui ile Materazzi, sonra Lincoln ile Carlos en son Raul ile Puyol. Sırada kim var? Gerrard ile Giggs mi?
Bu arada Puyol'un gol sevinci de derbiler tarihine geçecek cinstendi. Atarlı, giderli orjinal. Tuttum.

Barcelona taraftarı 600 kişi gelmiş. Her 100 kişi için 1 gol. Bizim burada 1.300'ü 1.500 yapmak için 40 takla atılıyor, adamlar 600 kişi gidiyor 80.000 kişilik mabede. Şanslı 600 yıllar sonra "oradaydım" diyecek. Bu arada Pique de bu stadı çok sevdi. Geçen ay aynı kaledeki Volkan'a attı, şimdi Casillas'a. Gerçek Barcelonalı oldu o da, ki zaten harbi Katalanlardan biridir.


Dünyanın en iyi kalecisi yine iyi bir oyun ortaya koydu ve 6 yedi. Bundan önceki iyi maçında da Liverpool'dan 4 yedi. Çok talihsiz. Oysa önünde de dünyanın en iyi futbolcusu seçilmiş bir stoper var. Barcelona, şaka maka Real'e bildiğin Getafe, Mallorca muamelesi yaptı. Deplasmanda 6 attılar, 3 puan aldılar. Taraftar 8 istese 8 de atarlardı, 10 istese süre de yeterdi. Bunlara kim dur diyecek? Bence bir Hollanda ekolünü bir Hollandalı durdurur. Hiddink gerçekten akıllı bir hoca. Bakalım çarşamba ne yapacak?


Hiç yorum yok: