Pazartesi, Mayıs 18

Uğursuz Final


Fenerbahçe'nin 1982-83 yılında aldığı Türkiye Kupası sadece Fenerbahçe için bir sonun başlangıcı olmadı. O seneden beri Türkiye Kupası kazanamayan Fenerbahçe'nin yanı sıra o sezondan sonra en üst ligi göremeyen bir Mersin İ.Y. var Türk futbolunda.

Çukurova futbolu diye tanımlayabileceğimiz bir gerçek var bu topraklarda. Adanaspor vs Demirspor, Tarsus vs Mersin. Ve bu 4 takımın birbiriyle çekişmesi. Adanaspor, bu sezon ligde iyi bir çıkış yaptı. Seneye Mersin de yanında olacak. Belki Play-Off'tan Tarsus da gelir. O zaman çok şahane olur. 3 Çukurova, 3 İzmir takımı, 6 Karadenizli. Enteresan bir lig olacak. Sakaryaspor düşmeseydi, Kocaelispor ile beraber ayrı bir renk olurdu.

Mersin'e geri dönelim. 26 senedir yoklar. Tezim şudur: Mersin ne zaman en üst lige çıkar, Fenerbahçe o sezon kupayı kazanır.

2 yorum:

Olcay KURT dedi ki...

Futbol, böyle tezler üzerine kurulu değildir. Charles Perrault'ın masalları yoktur. Ayrıca Fenerbahçe büyük bir takımdır ve böyle tezlere yer verecek bir yapısı yoktur, olmamıştır da..Yazdığınız tez ise dayanağı olmayan tatlı bir öngörü olarak kalacak yahut bir temenni'den öteye gitmeyecektir.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Olcay Kurt@
Neden stres yaptın ki ağabey :)

Bu arada Mersin sağlam bütçe ile geliyor.
Altan ve Zafer Biryol oradaydı en son...

LigA'ya yükselen son takımda belli olunca yazacağım birşeyler o konu hakkında bende