Cumartesi, Kasım 14

Prim Krizi

Önce Euro 2000 esnasında yaşanan prim krizinin hatırladıldığı 2003 yılı bir heber verelim. Keza 2003 yılında, yani bundan tam 6 sene önce oynanan Letonya eşleşmesinin ilk maçında Şenol Güneş Hakan Şükür'ü 18'e almayınca bazı dedikdoular çıkmıştı. Hakan'ın hoca ile prim pazarlığı yaptığı, o nedenle kadro dışı kaldığı iddiası ortaya atılmıştı. Bu olay yalanlanırken eski defterler açılmıştı. İşte o eski defter:

"MİLLİ Takım'daki prim krizinin bir benzeri, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un çabaları sonucu çözülmüştü. Ulusoy, 2000 Avrupa Şampiyonası öncesi, finallere katılmaları halinde ay yıldızlılarae jeep sözü vermiş, sözler yerine getirilmeyince de huzursuzluk başlamıştı. Haluk Ulusoy, yapılan eleştiriler karşısında verdiği sözü 3 yıl sonra tutmuş ve kendi cebinden ödediği paralarla aldığı jeepleri millilere vermişti."

Hemen yorum yapmadan bugüne gelelim. Beşiktaşlı futbolculara, FB galbiyeti için prim verilecekmiş. Yani derbiyi kazanınca. Yani benim 7 yaşımdan itibaren sürekli şahit olduğum bir şey. Derbiyi kazan, primi kap. Benim şahit olmadığım milli takımda yapılması. Neyse geçelim ve Kral bu olay için ne demiş onu yazalım:

"Bu takımın işi, ait olduğu camiayı mutlu edecek sonuçlar almak değil mi zaten? Belki bazı ekipler için itici bir güç olabilir, ama temelde yanlış. Zaten lige kötü başlamışsın, yarışa yeni dahil olmuşsun. Avrupa’da kötü sonuçlar almışsın. Bu camiaya iyi anılar yaşatmamışsın. Kötü sürecin iyiye dönmesi için bu maçtan daha büyük bir fırsat olabilir mi? Primi ortaya atanlar büyüklük yapmış, ancak Beşiktaş kadrosunun, derbide elinden geleni yapması için özel prime ihtiyacı yok. Üstelik ekstra prim, bazen ters tepebilir, futbolcuları gerebilir. Çok şey verme çabası, hiç bir şey verememek olarak size geri dönebilir."

3 yorum:

Cem Kalay dedi ki...

Takımdaki gruplaşma olaylarından beri gözüme sevimsiz gelen Hakan Şükür, bu konuda doğru söylemiş bence.

Bir takım bir derbi maçına önce takımını sevdiği için çıkmalı. Tabiki bu işi para için yapıyorlar, profosyoneller ama önce işini, çalıştığın yeri sevesinki daha güzel şeyleri dahada isteyerek yapasın.

Atıyorum, berbercilik çok sevilecek bir iş değildir. Ama berberliği yapan kimse o işi sevmek zorundadırki müşterilerini memnun etsin, güzel şeyler yapsın.Müşteride memnun kalsın Sadece şu adamı traş etsem, alsam parayı gitsem diye düşündüğü sürece ilerleyen zamanlarda müşterisi kalmaz..

Benzetmemde birşeyleri açıklyabildim umarım. Sadece bir ödül kazanmak için diğil, kendi işini kendin sevdiğin için yapmalısın bana göre.. Her ne kadar sevmesemde kendisini Hakan Şükür'ün bu konu hakkındaki düşüncelerine katılıyorum..

kutay dedi ki...

@cem kalay

yalnız şunu atlamayalım.
bir tarafta prim peşinde koşan bir futbolcu grubu varken, diğer tarafta primi ortaya koyan yönetim var.
yönetimin kararı sorgulanabilir, tartışılır ama bu olaya bjk futbolcusunu katamayız.. eski futbolcu hakan katmış ama..

Saban dedi ki...

Wolfsburg maçının devre arasında da, yönetim soyunma odasına birini gönderip 500 bin'i Mansimov, 200 bin'i de Demirören'den 700 bin euro prim sunmuştu. Bi bok olmamıştı yine. Bizde verseler de prim işlemiyor pek.