Pazar, Kasım 29

Cenk İşler'in Golleri


Şu anda ligin faal olarak futbol oynayan en golcü adamı. Üstelik bunu yaparken 3 büyüklerde forma giymemiş. İlk 10'da olup bunu başarabilen bir kişi daha var, Göztepe efsanesi Fevzi Zemzem.

Yılmaz Vural'ın "bana 3 büyükler fırsat vermiyor" veryansınını Cenk yapmıyor. Yapabilirdi oysa. Samsun'dan İstanbul'a gelen golcü çoktu. Ertuğrul Sağlam, İlhan Mansız, Tanju Çolak, Serkan Aykut.. Hatta Tümer Metin, Celil Sağıroğlu. Ama Cenk sadece İstanbulspor'a transfer olabildi. Ve bu sene Kasımpaşa.

Cenk'in büyüklere ilk golü 1995-96 sezonunda Galatasaray'a. Siftahı bizle yapıyor ama en çok Fenerbahçe'nin canını yakıyor. Bize 8, Beşiktaş'a 7 tane ataren, suyun karşı tarafına 12.golünü dün gece filelere yolladı. Üstelik 6 farklı takımın formasıyla. Koleksiyonluk yani.

İşin ilginç tarafı, Cenk Fenerbahçe'ye ilk golünü attığında Galatasaray ve Beşiktaş filelerine çoktan 2şer gol yollamıştı. Samsunspor'da parlayan Cenk, Fenerbahçe'ye ilk golünü çok daha sonra Adanaspor formasıyla atıyordu. Sene 1999. Sezon 1999-2000

O sezon Fenerbahçe'ye 3 gol atıyor. İki tanesi Kadıköy'de. Adanaspor'a 4-2 yeniliyordu Fenerbahçe. Tarihinin en kötü sezonu bence. Çünkü Fenerbahçe bu kadar kötüyken, ezeli rakip Galatasaray UEFA Finali'ne yürüyordu. Ve daha da ilginci. O gün Adanaspor'a atılan iki golden birini kaydeden Samuel Johnson (diğeri Alpay Özalan) 1 hafta sonra Sami Yen'de bize atıyordu. O Adanaspor maçını Peralta yazar belki, hatırlıyorsa.

2000-2001 sezonuna, İstanbulspor ağlarına 5 gol birden bırakarak başladı Cenk. Ekim ayında Adana'ya Fenerbahçe geldi. Rapajç'in golüne cevap veren isim oldu. O maçı bir Galatasaraylı olarak Faruk Ilgaz Tesisleri'nde izlemiştim. 2000-2001 güzel sezondu.

2001-2002'yi boş geçti Cenk. Fenerbahçe için diyoruz bunu tabi. 2002-03'de boş geçecekti ama son haftada, bir 17 Mayıs gününde Fenerbahçe'ye attı golünü. Bu sefer İstanbulspor formasıyla. Bir sonraki sezonun ilk maçının Fenerbahçe için yine İstanbulspor ile olduğunu hatırlatalım. Ama Cenk o sezon İstanbul'dan ayrılıyordu.

2003-2004'te Cenk'in forması Konyaspor olmuştu. Konya'da 2, Kadıköy'de 1 gol attı. Ama iki maçı da Fenerbahçe farklı kazandı ve sezon sonu şampiyon oldu.

2004-2005'te Fenerbahçe'ye gol atarken formasının rengi sarı-lacivertti. 2000 yılındaki gibi yine bir FB-GS maçından önce oynanan bir maçta attı golünü. Tek fark o maçın öncesinde de bir derbi vardı. İki derbi arasında yani.

Galatasaray'a Olimpiyat Stadı'nda 5-1 mağlup olarak kupayı bırakan FB, az daha ligi de Ankara'da bırakıyordu. Cenk'in golüyle kazanan Ankaragücü oluyordu. Fakat aynı saattlerde bir diğer Ankaralı, Gençlerbirliği, Sami Yen'de Galatasaray'ı 2-1 yenince, 1 hafta sonra Kadıköy'de şampiyonluk turu atıldı.

2005-2006'da Cenk K.Erciyesspor ile Kadıköy'e geldi. Tıpkı dün akşamki gibi seyircisiz oynanan bir maçtı. Seyircili olsa da farketmezdi, keza herkesin gözü Dolmabahçe'deydi. Cenk'in golüne rağmen Fenerbahçe'nin 4-2'lik bir galibiyeti vardı. İnönü'de devler berabere kalınca şampiyon Fenerbahçe olacaktı. 15 saniye sonra kapılar açılacaktı. Fakat, stad dışındaki yüzlerce Fenerbahçe taraftarının beklediği olmamıştı.

2006-07 sezonunda kupa finali oynayaıp küme düşen K.Erciyesspor'un hikayesi önemliydi. Ligin zirvesine demir atan takım ikinci yarı coşmuştu ama olmamıştı. O dirilişin ilk adımı Fenerbahçe karşısında başlamıştı. Ocak ayında Kayseri'de oynanan maçta alınan 1 puanın başrolünde Cenk vardı. Aynı gün Taksim'de Stuart Staples konseri vardı. Cenk'in golünü, bir bakkalda Zafer ile beraber izlemiştik.

Daha sonra Süper Lig'e 2 sezon ara verdi Cenk İşler. Önce Antalyaspor'u, ardından Manisaspor'u Süper Lig'e çıkardı. Bu sene geri döndü. Ve dün yine Fenerbahçe'ye golünü attı. Kasımpaşa ile, 6.farklı takımıyla. Bu arada bir ilginç not daha verelim. Cenk'in Fenerbahçe'ye gol attığı 5 takımın bir tanesi dışında hepsi (ve hatta parladığı Samsunspor) şu anda alt liglerde. Federasyon, Ankaraspor yerine Ankaragücü'nü düşürseydi o zaman bu istatistik daha ilginç bir hal alabilirdi.

3 yorum:

peralta dedi ki...

abi maçın detaylarını net hatırlamıyorum ama o gün cenk olayın tuzu biberiydi. asıl canımızı yakan ali asım balkaya'ydı.

altay dedi ki...

Hayret fb nasil almamis bu adami,kacirmazdi kendisine gol atanlari

Adsız dedi ki...

Karşı taraftan da bi yorum olsun :)
Adanasporluyum ben.

4-2 lik maçta Altan'da çok çok iyiydi. Hatta en iyi zamanlarıydı. peralta da bahsetmiş aynı şekilde Ali Asım da.

Ama bir Adanasporlu olarak şunu söyleyeyim, elbette ki futbolcuları çok yakınen tanımayız bilemeyiz ama Adanaspor'u yüz üstü bırakıp gitmiştir.

Bu yüzden Adanaspor için bir çok şey yapmış olsa dahi sevilmez. Adı pek geçmez buralarda. Adana'ya her geldiğinde ıslık yer.

Yetenek kadar bunlarda önemlidir mutlaka.