Çarşamba, Kasım 11

Reha Kapsal Oley


Geçen hafta bugün, daha doğrusu akşam saatlerinde, beni çok şaşırtan bir haber düştü. Reha Kapsal ile Karşıyaka'nın yolları ayrıldı. Bir hafta boyunca yazamadım edemedim bu olayı, kısmet bugüneymiş.

Öncelikle Reha Kapsal'ı çok beğendiğimi belirtmem lazım. Süper Lig için, Galatasaray için Rijkaard neyse, ne hissediyorsa, aynı ilişkiyi bu ligde Karşıyaka ve Reha Kapsal hakkında kuruyorum. Tabi ki Reha Kapsal Rijkaard gibi yepyeni bir mantalite kuran bir adam değil. Ama Anadolu'da ve hatta Karşıyaka'da alışık olmadığımız bir şekilde yıldız futbolcu yerine gençlere yönelerek dikkat çekiyordu. Sonuçta bu da bir devrim sayılırdı.

Bu devrim geçen sene meyvesini verdi. Daha önce defalarca yazdık yine yazalım. Yıllardır pahalı bütçelerle sezona başlayan ve sezon ortası geldiğinde lige havlu atan Karşıyaka geçen sene mayıs ayında hala Süper Lig hayali koruyordu. Kadroda, Yalovaspor'dan Kıvanç, Muğlaspor'dan Taha, gurbetçi Cihan Yılmaz, Hacettepe'den Ferhat, altyapıdan Rıdvan, Timuçin gibi gençler ve yolun sonuna geldiği sanılan Fuat, Aydın, Zafer gibi abiler yer alıyordu.

Birçok sıkıntıya rağmen, mesela golcülerin yani 4 forvetin toplam 7-8 gol atmasına rağmen Ankara'da Play-Off finali oynadılar. Bunun nedeni bana göre yüzde 40 Reha Kapsal'ın, yüzde 40 da Reha Kapsal'ın arkasında duran Karşıyaka taraftarıydı.

Bu sene kadro yenilendi. Sebep ekonomik sıkıntılar. Ama yine güçlü bir kadro. Ve ilk 5 maç seyircisiz. İç saha avantajından henüz yararlanamamışken, taraftarıyla buluşmaya 5 gün kalmışken Reha Kapsal-Karşıyaka evliliği sona eriyor. Tirajik, komik, içler acısı, düşündürücü.

Reha Kapsal'ın olmadığı ilk maçta Bucaspor mağlup edildi. Galibiyet kadar sevindirici olan, taraftarın maç sonu "Reha Kapsal oley" diye bağırmasıydı.

Reha Kapsal'ı ben çok beğeniyorum. Ama herkes beğenmiyor olabilir. Karşıyaka yönetimi de beğenmiyor olabilir. Kapsal'ı göndermek olabilir, düşüncedir. Geçen sezon yaşananlar unutulmuş da olabilir. Ama bunu taraftarla oynanacak ilk maçtan 5 gün önce ve sezon ortasında yapmak Karşıyaka tarihinin en büyük hatalarından biridir. Şu anda kimle anlaşacaklar merakla bekliyorum. Reha Kapsal'ın yerini doldurabilecek hoca bulmak, üstelik Karşıyaka semtine uyacak bir hoca bulmak şu zamanda, sezon ortasında oldukça zor. İsmi geçen adam ise Ümit Kayıhan. Reha Kapsal'ın ölüsü bile Kayıhan'dan daha faydalı olur.

Aklıma gelen ilk ve tek isim, Ümit Milli takımı Reha Kapsal'dan önce çalıştıran Raşit Çetiner. Ama şu da bir gerçek, Kapsal'ın oynattığı ve beğenilmeyen savunma ağırlıklı futbolu (ki Kapsal onu zorunluluktan yapıyordu) Çetiner de oynatacaktır. Karşıyaka taraftarı, yönetimin basiertsizliği yüzünden yine sabir sınavı verecektir. Sadakat sınavını ise Bucaspor maçı sonrası yapılan tezarühatlar sayesinde başarıyla geçmiştir.

Hiç yorum yok: