Cuma, Kasım 20

Skandal İçişler


Skandal işte. Anlatılacak birşey yok. Nasıl bir saçmalık olduğunu anlatmak bile zor. O nedenle sadece ne yapılması gerektiğini yazmak lazım.

Ben bu olayı 2 gün sonra yazıyorum. Bu süre zarfında teknik heyet ve ardından Yiğit Şardan istifa etti.

Peki bu yeter mi? Bence yetmez. Bence tüm yönetim görevinden istifa etmeli. Veya marta kadar devam etmeli. Bu süreçte ise kulüp bünyesinden bir kurul oluşturulup soruşturulma başlatılmalı.

Soruşturmada ortaya çıkan suçlular veya hatalılar, artık nasıl adlandırılıyorsa, kulüpten ihraç edilmeli.

Yani bu olayı bilmeyen sorumlular görevinden istifa etmeli, bilerek yapanlar ise kulüpten ihraç edilmeli.

Bilerek yapanlara kulüp dava da açabilir. İsmi lekedikleri için, mahkemeye başvurabilir.

Bu arada komplo teorisi dolaşıyor ortalarda. Komplo teorilerini sevmeyen birçok insan bile bunu dile getiriyor. Ben ise komplo teorilerini severim. Fakat bu olayı etkilemez. Sonuçta Okan Çevik ve diğer idarecileri oraya getiren bu yönetim kuruludur.

"Duruş" kelimesinin karşılığı olan Murat Özyer gibi bir insanı görevden alıp, yerine hiçbir başarısı olmayan Okan Çevik'i getiren yönetim kurulu, ortada bir komplo olsa da hatalıdır.

Ve tabi basketbol takımı. Anlamsız bir şekilde bugün Efes Pilsen maçına çıkacaklar. Federasyon şaşırmış bu belli, ama bizim de şaşırmamıza gerek yok. Federasyon herhangi bir karar vermeden takımı ligden çekmeli ve basketbolcuların maaşını da 1 sezon boyunca tıkır tıkır ödemeye devam etmeli.

Ve taraftar. Takım 10 senedir olduğu gibi yine Kadıköy'de yenilince, sportif başarısızlık söz konusu olduğunda, takıma tepki koymayı atlamayan taraftarlar, bakalım 104 yıldır yaşanmamış bir şeye pazar günü Manisaspor maçı öncesi nasıl tepki verecek? Olayın bu boyutunu pazartesi irdeleriz.

1 yorum:

highstanbul dedi ki...

"Ve taraftar. Takım 10 senedir olduğu gibi yine Kadıköy'de yenilince, sportif başarısızlık söz konusu olduğunda, takıma tepki koymayı atlamayan taraftarlar, bakalım 104 yıldır yaşanmamış bir şeye pazar günü Manisaspor maçı öncesi nasıl tepki verecek? Olayın bu boyutunu pazartesi irdeleriz."

benim şahsi fikrim futbol taraftarı ve tribünler bu konuda gayet sessiz ve ilgisiz kalacaktır, bir iki cılız ses çıkabilir ama toplu bir eylem kesinlikle beklemiyorum.