Salı, Kasım 17

10 Maç


Herkes yaptı. Biz de yaptık, onlar da yaptı. İpekçi'de, Burhan Felek'de bunlardan daha yaralıyıcı, daha acıtıcı şeyler oldu. Çoğunu yerinde izledim. Ama hiçbiri bu kadar gündeme girmedi.

Belki futbol yok diye. Ama bu sefer biraz abartıldı.

Galatasaray taraftarı daha önceki maçlarda sahaya girse hiçbir şey demezdim. Rasim, Zaza, Semih, Erdal, Barış (maalesef kardeşi bizim takımda), İbrahim neler neler yaptı zamanında. Tersi de olmuştur. Ama işte bu sefer abartıldı. 2 tane adam durduk yere olayın buraya gelmesine neden oldu.

Sanki yazılı olmayan bir kural vardı daha önce. Tribün tribünde kalır,yapar eder, sahada da maç oynanır. Bu sefer böyle olmadı. Son yılların en sessiz derbisi, en yumuşak derbisi, sahaya giren iki kişi yüzünden ana sayfalara taşındı. Hem de doğruya doğru, sporcuların olayla hiçbir ilgisi yokken.

Bu maçtan sonra 10 maç ceza verilsin bize. Galatasaraylılar tepki gösterecek bana, en başta da arkadaşlarım. Olsun. 10 maç verilsin ceza, gitmeyelim salona. En azından önümüzdeki sene taraftarsız oynanmasın. Deplasman tribünü yok oldu, biz Fenerbahçe taraftarı gelsin diye uğraşırken, kendi yerimizden de olacağız. Verilsin 10 maç. Millet biraz korksun, bedeli ödeyelim ama bu İpekçi maçları elimizden alınmasın.

2 yorum:

Confeng dedi ki...

Ben bu düşünceye çok da tepki göstermem. Çünkü son senelerde bizim tribünlerimizde adımıza yakışmayacak şeyler görür olduk. Eğer bir şeyler düzelecekse verilsin.

Ama "1 yıl boyunca iki takım arasında tüm spor dallarındaki derbiler seyircisiz oynansın" fikri daha cazip geliyor bana. Çok sert bir karar olabilir ama artık önüne geçilmesi lazım bu olayların. Gerekirse bu da yapılsın.

onur dedi ki...

10 maç seyircisiz cezası ne taraftara koyar ne kulübe! Sanki kepez, Bornova, D.Şafaka vs. maçlarına gidecek o seyirci?! Kulüp de biliyor o maçları eşe dosta oynayacağını, onlar da gelmemiş ne gam! Benim önerim:

1. Bu olayların önüne geçemeyen yöneticilere 1 yıl basın cezası verilsin - TV kameralarından, gazete röportajlarından nemalanıyorlar yoksa tribüne girememek vs. koymaz...Voleybol, kürek seyrediyorlar sanki!

2. Olaya karışan seyircilere 1 sene spor müsabakalarından men cezası - gidip imza atıp,çay içsinler maçlar oynanırken karakolda

3. Kulübe, olaylar hangi maçta çıktı ise sadece o rakiple evinde oynayacağı ve gelecek sezonları da kaplayan seyircisiz oynama cezası. Mesela GS'a 5 maç seyircisiz FB maçı ya da tam tersi. Diğer maçlar kimsenin umurunda değil zaten...

4. Taraftara vuran sporcuya 1 sene men, 250 bin USD çevirilebilir olsun mesela...1 sene bedavaya oynadı mı bir daha yapar mı bak!

5. Olaylara karışan seyircilere müdahale etmeyen, girişi çıkışı sağlayamayan emniyet amirine Şırnak sürgünü...