Cumartesi, Kasım 7

En Golcü Yabancılar



Shabani Nonda, Mario Jardel'i geçerek Galatasaray'ın en golcü yabancısı oldu. Tabi Avrupa Kupaları'nda. Yalnız iki isim de çok enteresan. Nonda bu takımın 1.forveti olamadı hiçbir zaman. Belki ilk geldiği sene birkaç ay. 3 sezon içinde adı sürekli "gidecek" isimlerle anıldı, yılmadı ve böyle bir unvana sahip oldu.

Nonda artık sadece Fenerbahçe karşısında şampiyonluğu getiren golü atan futbolcu olarak anılmayacak. Tribün hafızasına bu golle kazınmıştı, şimdi resmen Galatasaray tarihine adını yazdırmış oldu.

Mario Jardel ise başlı başına bir yazı konusu. Avrupa'da 11 gol attı. Sadece1 sezonda. O sezon Galatasaray 17 Avrupa Kupası maçı oynadı. Biri Süper Kupa Finali.

17 maçta 25 gol attı takım. 11 tanesi çok tartışılan, hatta Galatasaray'ın son 10 yılda tartışılan ilk Brezilyalı futbolcusu olan Jardel'e aitti. Galatasaray 17 maçın 12 tanesinde gol buldu. O 12 maçın 9 tanesinde Jardel gol attı. Gol atamadığı bu 3 maçtan birinde ise gol atan isimlerden biri Shabani Nonda idi. Nonda, o sene Monaco formasıyla Galatasaray'a 2 gol atmıştı.

Baros'un ise 10 golü var. Eğer Baros 1-2 sene daha bizde kalırsa ve böyle oynamaya devame ederse Nonda'yı geçer diye tahmin ediyorum. Ve sanırım Nonda'yı ne kadar sevsem de, bana göre gördüğümüz en iyi yabancı forvet olan Baros, bu unvana daha çok yakışıyor.

Bu arada ben Jardel'in bu 11 golünden sadece 1 tanesini canlı görmüştüm. Nonda'nın ise 7. Jardel'in bir dokunuşla Chamot'u çalımladığı, bir dokunuşla da Abbiati'yi avladığı gol en güzeliydi.

Hiç yorum yok: