Pazartesi, Kasım 9

Tuncay'ı Ada'da Rezil Ettiler


Fanatik, Tuncay vakasını bu başlıkla duyurdu. Türk basının çoğu olaya bu şekilde yaklaşıyor. Tıpkı yıllar önce yanılmıyorsam Real Betis maçında takımı yakan Rüştü'yü, bir daha oynatmayınca yerden yere vurulan Rijkaard gibi. Türk çocuğunu çıldırttılar, küstürdüler.

Bu sabah Spor Servisi'ni izlerken bu habere değindiler. O esnada Orange çıldırdı adeta. Haklıydı, çünkü olay ilk başta yanlış aksettirildi. Olayın aslı şudur. Tuncay oyuna 81'de giriyor, 86'da Faye kırmızı kart görüyor, 87'de Tuncay oyundan alınıyor. Bu hoca tercihdir. Eksik kalan takım için yapılan bir değişikliktir. Doğru veya yanlış hamle olduğu tartışılır ama maksat Tuncay ile dalga geçmek değildir.

Bana bu haberi dün buraya sık sık yorum bırakan Highistanbul Facebook'tan verdi. Ben de hemen Lincoln ve Hamburg maçını anımsadım. Lincoln, Emre kırmızı kart görünce Bülent Korkmaz tarafından oyundan alınmıştı. İyi de oynuyordu o dakikalada. Tuncay gibi Lincoln'de çıldırdı. Tek fark Lincoln saha içinde yaptı, Tuncay soyunma odasında. Fakat, bizim Lincoln'e ve Bülent'e nasıl baktığımız hafızalarda hala.

Sonuçta, Tuncay oyundan çıkarken rezil olmamıştır. Hocanın kararını beğenmeyerek kendini rezil etmiştir. Üstelik Tuncay Stoke için, geçen seneki Lincoln'de değil. Tuncay yanlış yapmıştır, tıpkı Lincoln gibi. Bunu kabul edelim. Tony Pullis'e tezek yollamayalım.

3 yorum:

Orange dedi ki...

napalım dayı, kırmızı kart olayından bahsetmediler ben de delirdim. meğer kırmızı kart varmış, e gayet normal.

firat selcuk dedi ki...

yurtdısında oynayan her oyuncumuzu maradona sanmaktan ne zaman vazgececegiz acaba.. daha gecen hafta yasanan olay aklımda, performansı yerlerde surunen halil altıntop schalke'de satısa cıktı diye almanya'yı fethetmeye gidecektik az daha..

simdi tuncay icin de ada'yı bombalamaya baslar medyamız, yakındır.. tuncay zoraki olarak stoke city'ye gitti bu sene, medyamız "bir turk oyuncu nasıl olur da yurtdısında 2. ligde oynar" diye galeyana gelmese boro'da gayet guzel sekilde oyununu oynamaya devam edecekti bu adam.. oyuncuların kariyerini bile yonlendırır oldu medyanın acımasız yorumları..

Sheed dedi ki...

oh be! yalnız değilmişim..