Salı, Kasım 10

Zico ve Pulis

Pulis'le başladık Zico ile bitirelim. Tony Pulis, "Tuncay'ın sinirli olmasını anlıyorum, ama ne kadar sinirli olursa olsun ona bir açıklama yapmak zorunda değilim" demiş. Bir teknik direktör yaklaşımı bu. Son söz benimdir diyerek otoritenizi gösterip oyuncunun bu hareketine prim vermemek gibi bir niyetiniz olabilir. Ama bu durumda oyuncu ile aranızın bozulması ve belki de oyuncuyu kaybetme riskiniz de fazladır.
***
Tarih 1 Aralık 2007. Zico hemen hemen yerli oyunculardan kurulu bir kadroyla Denizli deplasmanında. Yerine kimi aldığını hatırlamadığım Uğur Boral'ı oyundan çıkartıyor. Uğur o dakikaya kadar sahanın en iyilerinden. Golde arka direkte Ali Bilgin'e asisti yapan Yasin'e çok güzel de bir top indiriyor hatta. Özellikle ilk yarıda etkili olan Fenerbahçe'nin soldan geliştirdiği tehlikelerin hepsinde o var. Her neyse, Zico oyundan alıyor Uğur'u. Uğur inanılmaz öfkeli, söylene söylene geliyor kulübeye. Zico oyuncusunu böyle görünce, durumu izah etmeye çalışıyor Samet aracılığıyla. Zico'ya olan sevgim ve saygım o gün katlanarak artmıştı. Uğur Boral ise Fenerbahçe'deki en iyi ve en istikrarlı sezonunu geçirmişti o sezon.
***
Zico ile Pulis'in davranış biçimini kıyaslayarak tarzı ve oyuncularına yaklaşımı hakkında en ufak bir fikir sahibi olmadığım bir teknik direktörü yargılamak değil derdim. Bu olay olana kadar Stoke City'i kimin çalıştırdığını bile bilmiyordum. Detayları da atlamamak lazım tabi, Tuncay direk soyunma odasına gitmiş, yedek kulübesine doğru hareketlense belki Pulis de ona birşeyler izah edecekti. Ya da Uğur direk soyunma odasına gitse Zico da belki Pulis'in söylediklerini söyleyecekti. Ama en azından Zico'nun Uğur'a derdini anlatmaya çalışırken ki tutumu, yüz ifadesi Uğur yanına gitmeden direk soyunma odasına gitse, maçtan sonra Pulis gibi bir açıklama yapmayacağının göstergesi bence. Tıpkı maçtan sonra böyle bir açıklama yapan Pulis'in Tuncay soyunma odasına değil de kulübeye gelse ona birşeyler izah etmekle kendisini yormayacağı gibi. Bilmiyorum ben böyle düşünüyorum. Ha burdan nasıl bir sonuca vardık, hiçbir sonuca varmadık onu belirteyim. Sadece Zico çok büyük adam.

4 yorum:

b__A__ dedi ki...

Blog resmen tıkandı bu tuncay konusunda...bence tek yazıyla değinebileceğiniz tüm bu konular,farklı başlıklarla blog u tıkadı...
bence bi nokta koyun da yine son sürat targetstriker takip etsek... ;)

highstanbul dedi ki...

zico bence de çok büyük adam ama ugur boral fenerbahcede "istikrarlı" bi sezon geçirmedi, o sezon "en istikrarlı" yazmışsın, söz konusu ugur boral olunca istikrar denilen döngü çok uzaklarda kalır. belki 70-80 maça çıkmıştır ugur, benim ugura vay be, topçuymuş bu cocuk dedigim 3 mac vardı, sevilla-chelsea-sivas. daum bugun bile uguru 81de alıp 83de çıkartsa, aklı başına hemen geldi derim =)

The Eagle Abroad dedi ki...

hayirli olsun hurriyet gazetesinde bu yazinidan alinti yapilmis, fakat sitenizin adinda surcu lisan etmisler uyarmak lazim...

kutay dedi ki...

isim kullanmalarına çok şaşırdım, birçok blog gibi bizim de yazımızı kullanmışlar ama birçok bloga nasip olmayacak şekilde ismimizi kullanmışlar. şaşırtıcı..