Cuma, Kasım 13

3.5 Sene Sonra


Bu hafta derbi haftası. Abdi İpekçi'de Galatasaray ile Fenerbahçe karşılaşacak. En zevkli maçlar bu maçlardır. Fakat, biraz kendi hatalarımızdan çokça da başkalarının sorumluluk almaması nedeniyle deplasman tribünü olmuyor, zevki azalıyor. Abdi İpkeçi'de tahminen 10.000 Galatasaraylı olacak. Tamamen sarı kırmızı olacak. Ama en azından 1000 kişilik Fenerbahçe tribünü olsaydı çok daha güzel olurdu.

2 Ocak 2005'te oynanan maçta İpekçi tarihi günlerinden birinde yaşamış, 2001 Avrupa Şampiyonası dışında ilk defa dolmuştu. O maçın rövanşında, nisan 2005'te Ahmet Cömert'te çıkan olaylardan sonra bir daha deplasman tribünü olmadı bu maçlarda.

3.5 sene sonra olan ise, İpekçi'de Galatasaray'ın ev sahibi olması. En son 5 Mayıs 2006'da oradaydık. Bir cuma günü. Fenerbahçe'yi yendik ama galibiyeti göremedik. 2.periyot bitmeden salon dışına çıkmıştık. İnanılmaz bir geceydi. Salonun dışından bile İpekçi'nin içinde kırılan camların sesleri geliyordu. O günden 2 gün sonra Hasan Kabze'nin İnönü'de iki gol attığını hatırlatmakta fayda var.

Geçen sene elimizde biletimiz varken giremedik, ondan önceki sene İstanbul'da değildim, 2007'de ise basketbolun 6 Kasım'ını Peralta ile beraber yaşamıştık. Yani galibiyete ihtiyacım var. Umarım kazançlı çıkarız. En güvendiğim isim Javaitis. Ondan bir 2002 Koch performansı bekliyorum.

Çıkalım, biletimizi alalım o zaman. Talep yoğunmuş. Geçen sene biletle içeri giremedik, bu sene yine aynı yolu deniyoruz. Hayırlısı olsun.

1 yorum:

highstanbul dedi ki...

greer, greer, greer... pazar görüşeceuuuk !