Perşembe, Kasım 12

Acı Vatan Almanya


Dün Peralta'nın yazdığı yerden devam edelim. Enke'nin bu ülkde oynadığı tek maç için Fenerbahçe'de değişmeyen tek şey Selçuk demişti Peralta. Peki bakalım neler değişmiş?

Önce takımlardan başlayalım. Fenerbahçe 1 sezon önce ligde hüsrana uğramış, Avrupa Kupaları'ndan uzak kalmıştı. Yeni sezon yeni bir yapılanma demekti. Ümit milli takım oyuncularının ağırlıklı olduğu, 2-3 sene sonrasının kadrosu kurulmuştu. Başına ise ,Alman Lorant ile başlanan geçen sezon gibi başka bir Alman Daum getirilmişti. Yani Fenerbahçe'de değişmeyen iki şey var. Daum ve Selçuk. Ve bir de Aziz Yıldırım.

İstanbulspor ise sıkıntılı yıllar geçiriyordu. Her sezon ligde kalmayı son anda başarıyordu. Cem Uzan sonrası tramva devam ediyordu. Takımın başında Aykut Kocaman, kulübün başında Adnan Sezgin vardı. Şimdi ikisi de FB ve GS takımlarında hemen hemen aynı görevi yapıyorlar.

Fenerbahçe'nin kadrosunda genç futbolcular göze çarpıyordu. Tuncay Şanlı, Kemal Aslan, Selçuk Şahin, Serhat Akın, genç Semih Şentürk, Recep Biler, Olcan Adın, Mahmut Hanefi..

Tuncay şu anda Stoke City'de hocasıyla sorun yaşıyor. O günlerde tesislerde kalan genç yıldız adayıydı. Kemal Aslan ümit milli takım kaptanıydı, şimdi Rizespor'da kadroya girmekte zorlanıyor. Selçuk aynı zaten, Serhat Akın 2001 şampiyonluğunun mimarı, 2003 takımının krallarından, şu anda ise kayıplar arasında, genç Semih hala genç ve hala yedek kulübesinde, Recep Biler ve Olcan Adın Gaziantepspor'da, Mahmut Hanefi Türk Carlos olarak geldi, şu anda nerede olduğunu bilen yok, orjinal Carlos ise Fenerbahçe'nin sol tarafında.

İstanbulspor'da ise Fenerbahçe'nin eskileri yer alıyordu. Uche, Oğuz Dağlaroğlu, Saffet Akbaş ve Elvir Boliç. Boliç ve Akbaş şu an Devler Ligi'nde. Tıpkı o gün Fenerbahçe forması giyen PVH gibi.

Yabancı futbolculardan; Brezilyalı Luciano yerini Uruguaylı Lugano'ya bıraktı, Brezilyalı Aurelio Türk oldu, Ukraynalı Rebrov Fener'den ayrılıp Kiev formasıyla Fener'in başına bela oldu.

İstanbulspor'da Alex Yordanov, gözerimizin pasını silen ilk Alex'ti. Pini Balili Atakan oldu, Alium Saidou Galatasaray'a geldi, yaşı bilinenden daha büyük dediler, hala Kayserispor'da top oynuyor.

Diğer isimlerden devam edelim: Yusuf Şimşek Beşiktaş'ı şampiyon yaptı, Hakan Bayraktar geldiği yere geri döndü, İsmail Güldüren değişik formalar altında Galatasaray maçlarında kasaplık yaptı, Allah'a yakın bize uzak olsun dedik, Giresunspor'a gitti.

İstanbulspor'da oynayan Mehmet Yozgatlı ve Petkov Fenerbahçe'ye transfer oldu, Cem Can Gençlerbirliği, Faruk Bayar Sivasspor, Gökhan Caba Konya Şekerspor, Musa Büyük Diyarbakırspor, Behram Zülaloğlu İBB formaları ile futbol yaşantısına devam ediyor. O günkü İstanbulspor ile bugünkü İstanbulspor arasında değişmeyen tek isim ise Ferdi Yanık.

Hakem Muhittin Boşat, hakemliği bıraktı, 4.hakem Fırat Aydınus bana göre ülkenin en iyi hakemi. Şu an biraz formsuz olsa da.

Peki bu yazının başlığı niye Acı Vatan Almanya. Fenerbahçe forması giyen 3 isim Almanya'ya gitti. Erhan Albayrak Almanya'da yaşadığı bir olay yüzünden burada "eşcinsel" olarak anılmaya başlandı, Ümit Özat Almanya'da iki kere ölümden döndü ve futbolu bıraktı. Enke'yi ise bir daha dillendirmeye gerek yok.

Güzel bir maçtı, 3-0 bitmişti. İstanbul'da yaz günü olmasına rağmen hava kapalıydı. Enke'nin İstanbul'da oynadığı tek maçta, yaz ortasındayken gökyüzünün kapalı olması... Şaşırtıcı değil artık bence.

Hiç yorum yok: