Pazartesi, Kasım 9

Sen herşeyi düşünürsün

Ben şu Tuncay'ı rezil ettiler muhabbetini anlayamadım. Rezil kim, rezil olan kim, neden rezil oluyor belli değil. Fanatik şunu mu demek istiyor, ya bok varmış gibi gittin Stoke Ctiy'e, Chelsea olsa anlarız, Fenerbahçe'ye dönmedin, al bak demedik mi sana rezil kepaze oldun oralarda. Kutay da, Tuncay oyundan çıkarken yaptığı davranışla kendini rezil etti dedi. Stoke, o değişiklikle maçı 2-1 kazansaydı bile bunu diyemeyiz bence çıkmasının sebebi takım arkadaşının gördüğü kırmızı kart olsa da. El insaf demek lazım. Zaten az şans buluyorsunuz, hadi Beattie Everton kariyeri de olan iyi bir forvet ama kazma Fuller'in arkasında beklemek yeteri kadar kötü, İngiltere'ye geldiğiniz ilk günlerdeki gibi durumlar, oyuna giriyorsunuz, 5 dakika sonra oyundan alınıyorsunuz. 30 dakika önce olsa anlarız bunu, hani taktiksel değişiklik olduğunu, ama ya be adam bu kadar mı güvenin yok Tuncay'a? Eğer öyleyse niye transfer ettin, eğer yönetimin tasarrufuysa Tuncay transferi, biz başkanları niye eleştiriyoruz anlamadıkları işlere karışıyorlar diye? Bunu taktikle falan açıklamak ancak Tuncay nefretiyle izah edilebilir. Ya tamam vardır bir bildiği de hocanın, bir gidin abi lütfen. 5 dakika önce giren oyuncuyu, lan ayıp olur be diye çıkarmazsınız. Hangi taktik, hangi oyun felsefesi? 85 dakikadır oynayan Beattie'yi alabilirsiniz mesela, bozuk para gibi harcamazsınız adamınızı.
***
Fanatik gazetesi ise sanki Tuttosport misali tarafsız bir haber yazmış. Yani ender rastlanan bir olay, Tuttosport gazetesi bir köşede belirtmiş gibi bu olayı. Haklılar tabi, 1500 tane Türk futbolcusu Avrupa'da bizi başarıyla temsil ediyor, göğsümüzü kabartıyor, Real Madrid'in çekirdek kadrosu zaten Türklerden kurulu. O yüzden Tuncay'ın yaptığı büyük rezillik ve biz soğuk kanlı olup Tuncay'ı eleştirmeliyiz. Hocasının kararına tepki veren ilk futbolcu olduğu için bu dünyada... Hele hele böyle bir karara...
***
San Siro'da Kaka'yı indirmek kimsenin aklına gelmeyince maç 2-1'e gelmiş, sakatlanan Appiah'ın yerine oyuna giren Kemal'i 25 dakika sonra oyundan almıştı Daum. Yerine Nobre'yi sokmuştu. Bu anlaşılır birşey. Taktiksel bir açıklaması var. Tony Pulis'in de vardır muhakkak, ama Kemal o gün Kaka'nın golünden 5 dakika önce oyuna girip daha sonra çıksaydı Daum'u yine eleştirirdik ve Kemal haricinde başka bir orta sahayı alsaydı daha iyiydi sanki derdik. Makinelerle oynanmıyor bu oyun, bunu oynayanlar insan, yoksa 5 dakika önce soktum, şimdi çıkartayım derseniz, o takım yalama olur.
***
Haftanın golünü Hesselink attı, beni de mutlu etti.

2 yorum:

kutay dedi ki...

abi ben burada hoca doğru yaptı biz karışamayız falan demiyorum...

bugun haberler hep şöyle verildi: "81 de oyuna giren tuncay, 87de oyundan alındı. tuncay çok sinirlendi. hoca tuncayla dalga geçti, alay etti, onu rezil etti.. bu arada tuncay'ın oyundan çıkış nedeni 86.dakikada kırmızı kart görmesine bağlandı.."


ikincisi dediğim gibi aynısını bülent lincoln'e yaptı. hem de en iyi oynadığı veya gs'ın en çok ihtiyacının olduğu dakikalarda. ama o zaman lincoln ahlaksız bülent hocadır oldu.

ki benim düşüncem de budur. ama konu bu değil, bu iki benzer olaya iki farklı yaklaşım..

tuncay yapınca, tuncay ile alay etiler, lincoln yapınca yabancı şımarklığı...

yoksa bana ne stoke city'den, pullis'ten tuncay'dan..

Arkhe dedi ki...

Lincoln'ün yaptığı ile Tuncay'ın olay nasıl aynı kefeye konur anlamıyorum. 5 dakika sonra oyundan çıktı yaw, 5.

Tuncay kendini rezil falan etmemiştir. İnsan olduğu için tepkisini vermiştir. Küfür etmemiştir, hareket çekmemiştir, olabilecek en saygılı bir biçimde tepki vermiştir o kadar.