Cuma, Kasım 20

Aklıselim

Akşam gazetesinde Cemal Nalga olayı ile ilgili eski başkanların görüşlerine yer vermişler. Faruk Süren biraz da kulüp tarihinin sportif açıdan gelmiş geçmiş en başarılı başkanı olmanın da verdiği güvenle vermiş veriştirmiş yönetime. Bugünkü yönetime ağır eleştiriler var, Galatasaray'ın kurumsal terbiyesini alt kademedeki görevlilere yansıtamadığını belirtmiş eski başkan. Alp Yalman ise basiretsizlik olarak değerlendirmiş olan biteni.
***
Benim en beğendiğim yorum ise Mehmet Cansun'dan geldi. Böyle bir yanlışın bir hiç uğruna yapılmasına kızıyor Cansun. Takımın kaderini etkileyecek bir maç olur, bir şampiyonluk maçı, bir kupa finali vesaire, yine de yanlış olmasına rağmen bu yapılırsa hiç değilse akıl ve mantıkla açıklanabilecek birşey olurdu ortada. Ama hazırlık maçı ya bu! Galatasaray 50 sayı farkla mağlup olsa ne olurdu ki! Üstelik basketbol... Evet basketbolun ülkemizdeki popülaritesi malum, o salonlar ancak Fenerbahçe ve Galatasaray isimleri yanyana geldiği zaman dolabiliyor, elle tutulur yanı olmayan bir durum. Ahmet Dedehayır, beyinlerin dumura uğradığı bir anda yapılmış bir hata demiş, gerçekten öyle... Kişi kurum ayrımı yapamayacak seviyede olan biri var mıdır bilmiyorum, ama bence bu olaydan kimsenin haberi bile yoktu o gün orada bulunanlar haricinde. Ne Yiğit Şardan'ın, ne Adnan Polat'ın ne de bir başka yöneticinin... Tabii ki bu bahane değil, özellikle de Yiğit Şardan için, o da zaten gerekeni yaptı.

1 yorum:

enis dedi ki...

doğru söylemiş..dah once boyle olmasa da başka şekillerde defaatle şampiyonluğa oynadıkları ya da önemli buldukları maçlarda hangi branş olursa olsun bunu yaptılar fakat ilk kez alenen yakalandılar