Salı, Kasım 3

İkiyüzlü Anlayış


"Ercan Saatçi gibi başarılı bir müzisyenin üzerine bu kadar gidilmesini doğru bulmuyorum"
Necil Ülgen

"Ben de zamanında arkadaş kulislerinde Fenerbahçe'ye küfür ettim... Herşeyden ötesi (Saatçi) terbiyeli ve iyi bir ailenin çocuğudur"
M.Ali Birand

"Bu tarz küfürlü konuşmayı büyük maçlardan sonra yapmayan yok gibidir... Ercan Saatçi'nin, Fenerbahçeliliği'ne, adamlığına böyle bir haber zarar getirmez."
Ali Şen

"Hangimiz taraftarı olduğumuz bir takım yenildiğinde buna benzer kelimeler etmedik. Hangimiz futbolla seks metaforlarını birleştirmedik."
Oray Eğin

Medya Ercan Saatçi'yi aklama çalışıyor. Ben konuyu uzatmak istemiyorum. Yalnız çok büyük bir ikiyüzlülük vardır ortada. Bu isimleri kastederek söylemiyorum. Genel tavır olarak bu böyle. İş GS-FB tartışmasından çıkıyor.

Tribündeki insan, yani biz, küfür ettiğimiz zaman ceza alıyoruz, bedel ödüyoruz, ve en kötüsü ekranlardan ve sayfalarda "futbolun çirkinliği" olarak adlandırılıyoruz. Fakat, bir büyük gazetenin spor müdürü küfürlü konuşunca "herkes yapıyor" oluyor, bedel ödemiyor, lütfen bir özürle geçiştiriyor.

Evet, herkes yapıyor. Ben de yapıyorum. Ercan Saatçi için FB TV ne ise benim için de Ali Sami Yen Stadı odur. Onun için Metin Özülkü ve FB TV çalışanları ne ise, benim için de Sami Yen ahalisi odur(Hatta Sami Yen'dekiler daha sadıktır).

Ben de orada küfür ediyorum. O nedenle bu ikiyüzlülüğü bırakalım artık. Küfür eden tribünler ceza almasın, stadlar kapanmasın. Suçlu ilan edilmesin. Ben de arkadaşlarımla beraber küfür etmek istiyorum. Kayınpederim Özkök değil diye bu haktan mahrum kalmak istemiyorum.

Bugün Spor Servisi'nde Mehmet Demirkol, "Tamam uzatmayalım, özür diledi konuyu kapatalım" dedi. Bundan sonra biz de küfür ettiğimiz maçtan sonra özür dileriz konu kapanır.

Medya yine kendi yaptığını temizliyor. Ayıptır. Bundan sonra ya tribünleri ağzınıza almayın ya da tribünler için dediklerinizi Ercan Saatçi için söyleyin. Bu işin Galatasaray'ını, Fenerbahçe'sini konuşmaya gerek yok, gerekeni yukarıda Ali Şen söylemiş zaten. Ercan Saatçi'yi tartışmaya gerek yok. Fakat Türk tribünleri yine bir sınavdan geçiyor diye düşünüyorum.

1 yorum:

dt.ibo dedi ki...

azıcık onurluysa bıraksın arkadaşım bu adam görevini. köşe yazsın sadece. o zaman sadece kızar geçeriz. ama büyük bir gazetenin spor koordinatörlüğü yapıyosan bu şekilde yakalanmayacaksın.

bazı şeylerin bi bedeli vardır. sevgilinin başka adamla fotoğrafını görsen, "ne var ya!herkes yapıyo siz yapmıyomusunuz sanki" diye aklamaya mı çalışırsın?
basbaya terkedersin işte.

küfür futbolun içinde var doğrudur, hatta hayatın içinde var. ama aile ortamında, derste, mahkemede vs. ediyomuyuz küfür?

yanlış işte savunmıycaksın yanlışı, ben bi hata yaptım deyip çekileceksin kenara, çekilemiyosan çekecekler, o da olmuyosa ağlamayacaksın, yüzsüz damgasıyla, sülük yaftasıyla gezeceksin Damat.