Salı, Kasım 24

Sağ Açıklar


Dün K.Karabükspor, Ç.Rizespor'u 3-0 yendi. Gollerin asistini Sertan Vardar yaptı. Bugün gazetelerde pek adı anılmamış. Herkes golleri atan Emenike ve Engin'den bashediyor.

Sertan iyi bir kanat oyuncusudur. Geçen sene Boluspor'da da iyidi. (Yukardaki foto o zamandan). Zaten o takım iyi bir takımdı. Niye bozuldu anlamıyorum. Stoper Aytek, sağ açık Sertan takımdan yollandı. Fatih Gül oynamıyor, Edim Demir sakat. Geçen seneki takımın başında Demirbakan olsaydı, bu sene bu kadar geride kalmazlardı.

Konu Sertan. 3 asist yaptı. Bu sene çok etkili. Karabükspor 2.sıraya yerleşti. 4 maçta 15 gol attılar. Gol yemiyorlar. Ulusal basında da çok yer bulmuyorlar. Biz analım.

Onun dışında Sinan'ın taktıği lakapla Drogba Erçağ, Karşıyaka'da çok farklı işler yapıyor. Lüleburgaz'da santrfor oynayan Erçağ, Karşıyaka'nın sağ açığında oynuyor. Bu hafta 3 golden ikisinin pasını verdi, diğerini hazırladı. Sinan, ondan böyle şeyleri beklemediğini söyledi. Kendini aşmış biraz yani. Şu anda Karşıyaka taraftarının sevgilisi konumunda.

Kartalsporlu Efecan ise tam bir sağ açık değil. Her yerde oynayabiliyor. Ama inanılmaz oynuyor. Galatasaray altyapısından yetişti, bonservisi Kartalspor'a verildi. Çok büyük işler yapıyor. Biraz fiziksel olarak yetersiz. Ama 1.Lig'de fiziksel olarak yetersiz olan biri iş yapıyorsa Süper Lig'de hayli hayli yapar. Keza aşağı taraf biraz kasaplar mahallesi. Efecan o kasapların arasında Ribery gibi esiyor. Bu hafta da 1 gol ve 1 asist ile oynadı.

Solak biri olarak, sol açıklara hayranlık duyarım.(Bknz. Harry Kewell). Ama bu hafta aşağı tarafta sağ açıklar öne çıktı. Tebrikler.

1 yorum:

Ocakçıyan dedi ki...

-EFECAN KARACA-
Efecan Karaca orta okuldan sıra arkadaşımdır. O zamanlarda da fizikman zayıftı ama çok hızlı ve zeki bir adamdı çok pis çalımlardı herkezi bende sarıyerin alt yapısında kaleciydim gençlik yıllarımda:) Sarıyer ilköğretim okulunda okuyorken okullar arası özel bir turnuva vardı içinde bjk koleji,,şişli terakki,yüzyıl ışıl okulları gibi onlarda da bir çok efe gibi çoçuklar vardı ama efe farklıydı o turnuvada ipi göğüsleyip o ufacık boyuyla şampiyon yapmıştı bizi. minyon tipi, çoçuksu yapısı biraz çelimsiz görünmesine karşın onda inanılmaz bir LİDERLİK RUHU vardı... önümüzdeki senelerde 1. ligde oynayacak olan Efecan Galatasaraya transfer olmadan önce Sarıyer in minik takımda oynarken sorsanız Fenrebahçeliydi sınıfta maç kavgası bile yapardık ama galatasarayda geçirdiği daha ilk sende Acayip bir galatasaray fanatiği oldu haliyle :) ve Efe GS alt yapısında oynadığı yaş gurupları içersinde (12-14,14-16,16-18)hep takım kaptanı oldu. Ve galatasarayda şans verilmemesinin en büyük nedenlerinden biri de bu fiziksel olarak zayıf görünmesiydi.. ama efe çok azimli bir arkadaş gösterecek kendini...ufaktanda göz kırpıyor Kartal dan doğru..;)