Pazartesi, Ağustos 31

2009 Enternasyonel Yarışlar

2009 yılı Enternasyonel Yarışları da geldi çattı. Bu yaz at yarışlaırna yeteri kadar zaman ayırdığımı söyleyemem. Sadece önem arzeden koşuları seyrettim o kadar. Gazi Koşusu'nun olduğu gün insanın abisi evlenince ve canlı izleyemeyince derbiyi, basiret bağlanıyor tabii bütün bir sezon boyunca.
***
400 bin dolar ödüllü Boğaziçi Koşusu'nda Halicarnasus, Illistrious Blue, Sassoaloro, ve Shawnee Saga koşuya iştirak edecek yabancı safkanlar. Cape Cross yavrusu Halicarnasus tanıdık bir isim Out Of Control ile babadan kardeş, tabi atların genelde anne orijininin yarış karakterini belirlerken daha ağırlıkta olduğunu düşünürsek tarzının da Out Of Control'e benzeme ihtimali şimdilik düşük. Yine de bilemiyorum. Diğer safkanlarla ilgili bilgiler de herhalde yarışların koşulacağı gün bültenlerde ayrıntılı biçimde yer alır. Pan River nihayet kazandıktan sonra en azından bizden koşuya katılacak safkanlar içerisinde benim en şanslı gördüğüm isim. Çünkü Oğlumemre, Inspector, Senatore ve Out Of Control tarzları birbirine yakın isimler ve Inspector'u rahatsız edecekler diye tahmin ediyorum önde.
***
600 bin dolar ödüllü Topkapı Koşusu'nda ise geçen sene Veliefendi'nin tozunu attıran Pressing yabancı basında da yer verildiği üzere koşunun yine favorisi. İstikrar abidesi Kurtiniadis ve yaşlı kurt Sabırlı Pressing'e direnmeye çalışacaklar. Bir de Türkiye'de şimdiye kadar şansı yaver gitmeyen Godolphin ekürisinden Hatta Fort var. Yine hakkında bilgi sahibi olmadığım bir başka yabancı isim.
***
Bu iki yarışa göre düşük ikramiyeli Malazgirt Koşusu ise Turbo'nun rüştünü ispatlamaya çalışacağı bir platformdan başka birşey değil. Geçen sene Ayabakan ispatlamıştı kendisini. Tıpkı Turbo gibi bu yarışa girilirken yarış hayatında bir defa geçilmişti 2400 metrede. Turbo da bir defa Kafkaslı'ya geçildi, yine 2400'de. Dormane yavrusu Dariya ki kendisi 2004'te bu yarışta Dahess'in arkasında ikinci olan Anastasya ile babadan kardeştir, performansını merakla beklediğim bir isim. Bültenler de bu konuda doğru bilgi vermekten uzaklar. Geçen sene Ayabakan kazanırken Amer yavrusu Bright Light 17 lira ganyanla ikinci oldu ve son metrelerde zotrladı Ayabakan'ı. Bültenlerde favori gösterilen at ise 4. olmuştu. Amer demişken daha önce defalarca bu kouşuyu kazanan Al Thani ekürisinin General isimli atı da keza bir Amer yavrusu. Turbo ideal mesafesinde kazanacaktır. Uçanbey ve Özhaber de tabelayı tamamlarlarsa teselli olur eküri için. Tabi bu oldukça pembe bir tablo. Dariya ve General yaban atılacak isimler değiller büyük ihtimalle. Şimdiden bizi temsil edecek tüm jokeylerimize ve safkanlarımıza başarılar diliyorum.

Hiç yorum yok: