Cuma, Ağustos 14

1.Lig Çukurova Takımları


Bu takımları en iyi tanıtacak http://anadoludanfutbol.blogspot.com/ ve yazarı Hüseyin Ataş'tır. Ama biz yine de bildiklerimizi sıralayalım.

Çukurova bu sezon iki takımla temsil ediliyor 1.Lig'de. Geçen sene iki ayrı profil çizen Adanaspor ve lige bu sene yükselen Mersin İdman Yurdu. İki takımın sezonun ikinci haftasında Mersin'de karşılaşacağını hatırlatalım.

Adanaspor iki farklı profil çizdi dedik. İlk yarıda tepetaklak düşen bir ekip vardı. 4 defa teknik direktör değişikliğine gidildi. 5.de Ekrem Al ile anlaştılar. Ekonomik yönden sıkıntılar vardı. Futbolcular ayrıldı geri geldi. Bir karışıklık vardı. İkinci yarı kümede kalmak için savaşacak diye düşündük.

Fakat hiç öyle olmadı. Aşı tuttu. Play-Off'u kendi sahalarında Altay maçında Ufuk Ateş'ten yedikleri golle kaçırdılar. İkinci yarıda "kemik" diye tabir edebileceğimiz bir futbol sergilediler. Defans hattı sağlamdı, orta saha mücadeleci, forvet ise bana göre ligin en iyisi. Ki bence hala öyle. Kadrodaki forvetler şunlar. Geçen sezonun sempatı kralı Mbillia, Çukurova'nın en merakla beklenen forvetlerinden, geçen sene sakatlığı nedeniyle takımdan uzak kalan, tabir-i caizse yeni transfer sayılan Emrah Bedir, Ankaragücü'ne ,Vassel'in yanına, giden gelen Emre Aktaş, geçen sezonun devre arasında takıma katılan serseri mayın Cemre Atmaca. Ayrıca orta sahada oynayan, hücümda etkili oyuncular Kibong, Fevzi Özkan, Metin Tuğlu.

Geçen seneki kadroda sık sık oynayan kaleci Ahmet Şahin artık takımda yok. Tıpkı Cem Karahan, Fuad Kınalı, Yunus Murat Ceylan gibi. Kaleci Ahmet'in yerini Tolgahan Acar dolduracak. Ayrıca Altaylı Şehmus Özer'in kaleci kardeşi Zülküf Özer, Mardinspor'dan transfer edildi.

Takımın liderliğine ve orta sahadaki beyin görevine İlyas Kahraman getirildi. Gelir gelmez kaptanlık verildi. Süper Lig'de hangi takımda oynasa sırıtmayacak olan İlyas, yarım sezondur 1.Lig'de. Boluspor'da başaramadığı Süper Lig mutluluğunu Akdeniz'de deneyecek. Ankaragücü'nden gelen Onur Acar'dan çok şey bekleniyor. Adanaspor'un Süper Lig takımlarından transfer ettiği tek futbolcu o.

Geçen senenin en iyi stoperlerinden olan ve ödül alan Ersan Adem Gülüm yine takımda. Yanındaki partneri Galatasaray altyapısı çıkışlı Anıl Karaer olabilir. Recep Yıldız da orada oynayabilir aynı zamanda sağ beke de çekilebilir diye düşünüyorum. Sol tarafta Kerem Sarıhan iyi bir tercih olabilir.

Hiç izlemediğim Rahman Oğuz Kabya, Mustafa Akçay, Sinan Neumeier, Savaş Özdemir ve adını çok duyduğumuz Beşiktaş altyapısından Koray Şanlı takımın diğer transferleri.

Mersin İ.Y. ise takımı baştan aşağı değiştirdi. Kaleye Karşıyaka'dan Kerem İnan geçirilecek. Savunmaya Samsunspor'dan Can Ulun ve Diyarbakırspor'dan Zafer Şahin takviyeleri yapıldı. Can'ın ne kadar yürekten savaşan topçu olduğunun izlerini şu satırlardan anlayabilirsiniz. http://pivotsantrfor.blogspot.com/2009/07/bana-musade.html

Orta sahanın mücadele yükünü nam-ı diğer Mertol Karatay, Joao Batista, Orduspor'dan Aytekin Viduşlu, Erciyesspor'dan Ramazan Durdu çekecek. Yaratıcı futbolcular ise Galatasaray altyapsından Mehmet Düz ve Ankaraspor'dan Caner Ağca olacak. Caner Ağca geçen sezonun devre arasında Malatyaspor'dan Ankaraspor'a geldi. Onun transferinden sonra Malatyaspor küme düştü. Malatyaspor'un diğer futbolcuları Güngör ve Eren de bu sezon Mersin İ.Y. formaları giyecek.

Karşıyaka'nın mücadeleci ama kısır forveti Serkan İrdem yeni sezonda Akdeniz'de olacak. Zafer Biryol gibi bir golcüyü çük iyi tamamlardı ama Zafer ile yollar ayrıldı. Tıpkı Altan Aksoy ve Cumhur Bozacı gibi.

Bambaşka bir takım kuran yönetim, takımın başına da Serhat Güller'i getirdi. Serhat Hoca, iki sezon Boluspor ile Play-Off oynadı ama sonuç alamadı. Yeni takımında 3 .hakkını yakalayıp kullanmak isteyecektir.

3 yorum:

lancashire dedi ki...

mersin'de biraz durumlar karısık. forvet transferi sart su durumda. gelen yabancılar geri gonderildi. bir tek sivas'tan alınan dani kaldı diye biliyorum. brezilyadan futbolcu izlemeye gittiler diye duydum. kaleyi saglamlastırmak iyi oldu. kerem'i cok begenirim. bu taraftar altan'dan sonra muhammed ali kurtulus'u cekemezdi. gelmedigi iyi oldu. altan gibi sahada ruh gibi dolasacagından eminim gelseydi. serhet güller'i ile iyi isler yaparız. ilk hafta macı bolu ile :)

blogta mersin hakkında gorus bildirdigin icin eyvallah hocam.

kutay dedi ki...

senin de katkıların için ben teşekkür ediyorum.
inşallah lig başlayınca daha çok yazacağı, bu daha başlangıç diyelim..)

lancashire dedi ki...

yalnız serhat gulleri hakkında olumlu gorusumu tekrar cekiyorum. gelenlerin hepsini nerdeyse begenmeyip geri yolladı. ahmet yıldırım'a bıraksa transferi daha hos olur. yeni brezilyalılar gelecekmis. dani'yi de begenmeyip gondermisler. ulan bi deneyin ondan sonra imza atın. adamla 3 yıllık imza yapmıslardı, nasıl bi mantıktır ya. haftaya lig baslayacak daha yabancılar gelecek. olme esegim olme.