Salı, Ağustos 11

Gökhan Güleç Kasımpaşa'da

9 numaranın uğursuzluğunun kurbanlarından....


Gökhan Güleç'in adını ezberletmesi 2005-06 sezonuna tekabül eder. O sıralar Gaziantepspor forması giyen Gökhan, kupa maçında Kadıköy'de Fenerbahçe karşısına çıkar. Rüştü'nün bulunduğu kaleye topukla gol atar. Gaziantepspor 2-0 kazanır. Fenerbahçe gruptan güç-bela çıkar. Fakat finale kadar yürür.


Finalde Fenerbahçe'nin rakibi Beşiktaş olur. Ve Rüştü'nün karşısında Gökhan Güleç. Tümer'in yıldızlaştığı maçta Gökhan bir gol atar. Kupa Beşiktaş'a gelir.


O zamanın konuşulan isimlerden biriydi Gökhan. Tigana keşfi diye adlandırdığımız gruba dahildi. Onunla birlikte, Serdar Kurtuluş, Burak Yılmaz, hatta Baki Mercimek, İbrahim Akın, Mehmet Sedef gibi topçulardan verim almayı beklemişti Tigana. Bana göre de almıştı aslında. Fakat şampiyonluk gelmeyince Tigana yolcu oldu. Arkasından yavaş yavaş bu isimler de gitti.


Hiçbiri şu an Beşiktaş'ta değil. Bana kalırsa Serdar Kurtuluş da Burak Yılmaz da üst düzey topçular. Baki, ligin en aklıyla oynayan topçularından belki de. Akın ve Sedef'in yetenekleri olduğu tartışılmaz ama farklı sorunları olduğu da muhakkak.


Gökhan Güleç ise garip bir adam. Kabiliyetli değil dersin, geçen sene Bursaspor formasıyla 35 metreden attığı gol gözümün önüne gelir. Koşmaz diyemezsin koşar mücadele eder, ama çok da cılız bir oğlandır. Hiç bir takımda birinci silah olamaz ama her takımın aradığı yedektir aslında.


Tigana, Trezeguet demişti ona. Trezeguet tipi futbolcuları da beğenmem mesela. Ama onlardan varsa vazgeçemezsin. Beşiktaş vazgeçti. Serdar'dan, Batuhan'dan vazegeçen, Gökhan'dan hayli hayli vazgeçer o ayrı.


Gökhan şimdi Kasımpaşa'da. Geçen sene 1.Lig'de çok sağlam bir takımdı Kasımpaşa. Taş gibi bir takımdı yani. Yetenek ve yaratcılık konusunda sıkıntısı vardı. Ama günlerinde oldu mu rakibin üzerine çökerdi. Burası Süper Lig muhakkak çok farklı bir seviye. Aşağıya benzemez. Nasıl bir Kasımpaşa var şu an tam olarak onu da bilmiyorum. Fakat, Trabzonlu olmanın getirdiği bir özellikle ne zaman ne yapacağı belli olmayan Erhan Küçük ile, ne yapacağı çok önceden anlaşılan (ve aslında yapabilen) Gökhan Güleç ikilisini yan yana izlemek çok enteresan olacak. Tabi eğer Gökhan 11'e girebilirse.

2 yorum:

Svetlin dedi ki...

transfer iptal olmuş.

gökhan'ın bursaspor ile alacak sorunları sonrası kasımpaşa transferden vazgeçmiş.

velocan dedi ki...

yalan olmuş bu transfer.