Salı, Ağustos 11

Rize Stadı

Yarın ülkemiz yeni bir tesis daha kazanacak. Siyasi muhabbetler bir kenara, yapanların eline sağlık. Rize, harika bir stadyuma kavuşuyor. Açılış maçı yarın Fenerbahçe ile oynanacak.
Bu stadyum işini zihinlere ilk döken kulüp Galatasaray, hala ihale peşinde koşarken, pratiğe döken ilk kulüp olan Fenerbahçe yarın Rize'de olacak. Oldukça manidar. İşin güzel tarafı Rize Stadı'nın Fenerbahçe zihniyetiyle, daha doğrusu büyük takım zihniyetiyle yapılmaması.


Nedir bu zihniyet? Büyük kulübüz, büyük stadyum yapmalıyız. Fenerbahçe doğru yolu uygulyarak bunu yaptı, ve kazançlı çıktı. Aynı yolu izleyen Kayserispor ise 35.000 kişilik stadyumu doldurmak için 3 büyükleri bekliyor.
****
Rize'nin olayı daha farklı. 15.000 kapasiteli küçük sevimli bir stad. Arkadaki Karadeniz manzarasıyla İnönü'yü hatırlatıyor. Şehrin simgesi olmaya aday.
****
Aynı zamanda dar bir stad. Basık. Zor deplasman sıfatına yakışan bir stad. Zaten uzaklık ve hava şartları nedeniyle Rize her zaman zor deplasmandır. Fotoğraflardaki boş stadyum bile, üstündeki kara bulutlar nedeniyle oldukça ürükütücü durmuyor mu? Şimdi daha da artacak bu deplasman hissi. Bir ligin kalitesi zor deplasmana göre belli olur bence. Ne kadar çok zor deplasman varsa kalite o kadar yüksektir.
****
O nedenle o sezon çıktıkları her deplasmanda nerdeyse puan kaybeden Fenerbahçe ve Galatasaray'ın 2000-01 yarışı en muazzam sezon olma özelliğini korur benim için.



2 yorum:

M.T dedi ki...

Rize'nin havası da basıklıkta etkili. Orada yağan yağmur başka yağmurlara benzemez. Özledim köyümün yağmurlarını :)

Beercholic dedi ki...

tam da denizin yanına kurulmuş. çok rüzgar alır orası..