Pazartesi, Ağustos 17

1.Lig Marmara Takımları


Bu sezon 3 takım var Marmara'dan. Geçen sene sadece İstanbul içindi bu sayı. Kartalspor ligin devam edeni, Dardanelspor yükseleni, Kocaelispor ise düşeni.

Dardanelspor'u es geçiyorum. Hiçbir bilgim yok. Değil stadyumdan canlı izlemek, 10 senedir televizyondan bile izlemişliğim yok. Bildiğimiz tek şey, altyapısının kuvveti ve Zan, Kabze, Topal, Okan Koç özneli cümleler. Extensor yine bu konu hakkında başvurulacak kaynak olabilir.

Kocaelispor, sıkıntıların başkenti. Hatta bir replik çalalım ve geçen sene için hayal kırıklığının başkenti diyelim. Geçen sene bugünler ilk 4 hedefleniyor, Edgar Davids şehre bekleniyordu. Bugün gelinen nokta ise vahim kavramının çok ötesinde. Lisans krizi yüzünden ilk hafta maçına 11 futbolcu ile çıkabilirler. Yedeksiz. Transfer yapmakta zorlandılar ama yapabileceklerinin en iyisini yaptılar. Başlarında eski Galatasaraylı ve Kasımpaşalı futbolcu Cihat Arslan olacak. İlk tecrübesi olacak onun da. Bu kadar sıkıntının üzerine gelebilecek en kötü şey oldu, başkanları kalp krizi geçirdi. Sağlık sorunu halloldu ama istifasını vermek zorunda kaldı. Ay sonunda kongreye gidilecek.

Geçen seneki kadro bir klasik olarak dağıldı. 2 sene öncenin Gol kralı Taner Gülleri, kaleciler Serdar Kulbilge ve Kılıçarslan, yabancılar Nsumbu, Agbetu, Ross, Sadıkov, hocaları Fuat Yaman ile Denizlispor'a giden Murat Hacıoğlu ve Adem Çalık takımdan ayrıldılar. Ayrıca Levent Kartop, Serkan Yanık ve Berkay Samancı da İzmir takımlarına giderek Körfez'e bu sene rakip olacaklar.

Kadroya genelde genç isimler dahil edildi. Kaşar diye tabir edilecek bir tek Mohammed Ali Kurtuluş var. Beşiktaş'tan Bülent Uzun, Konya Şekerspor'dan Emrehan Ceylan, Ç.Rizespor'dan Emrah Kol, Kırıkkalespor'dan Uğur Yasan, Sivasspor'dan Tevfik Altındağ gibi futbolcular takıma dahil edildi. Kendilerini göstermek isteyen bu futbolcuların hırsı takımın en önemli kozu olacak. Diğer bir kozu da taraftarı. Her haliyle ligin en zor deplasmanlarından biri olacak İzmit. Bu sene tüm sıkıntılara rağmen yine de es geçilmeyecek bir takım Kocaelispor. 2 sezon önce Süper Lig'e çıkışları yine böyle bir ortamda olmuştu.

Kartalspor da takımı baştan aşağı yeniledi. Diğer takımlar kadrolarını senede 1 defa yenilerken, Kartalspor bunu senede 2 defa yapar. Bir sezon başında, bir de devre arasında. Fakat bu sefer ki transferler çok olumlu gözüküyor. Bu sayede devre arasında değişime gerek olmayabilir.

Semtin önce belediye başkanı değişti, sonra kulübün başkanı. Şimdi ipler belediyenin elinde biraz. Bu da meyvesini kısa vadede gösterdi ve transferler yapıldı. İlerleyen zamanlarda bu hareketin ve harekatın olumlu olup olmadığı daha net anlaşılır.

Fenerbahçe ve Trabzonspor'dan tanıdığımız Serkan Özsoy, Galatasaray altyapısından Efecan Karaca ve Uğur Demirok, Konya Şekerspor'dan İskender Köksal, eski Bursasporlu sol kanat Tayfun Seven, Orduspor'dan savunmacı Hamza Gezmiş, Giresunspor'dan İbrahim Parlayan ve yabancı futbolcu olarak Yakubu yeni sezonda bordo-beyazlı formayı giyecek.

Forevetler Yaser Hacımustafaoğlu, Serdar Akdoğan ve Mehmet Al, sağbek Yüksel ve stoper Ufuk takımdan ayrıldı. Son olarak ise Ufuk'un gittiği Karşıyaka'dan Aydın Yıldırım alındı. Geçen sene gol sıkıntısı çeken takımın transfer gündeminde ise süpriz bir isim var: Necati Ateş. Semtte fısıltı olarak gezinen haber her an doğrulanabilir, gerçekleşebilir. Bekleyip görmek lazım.

Bu sene bu 3 takımın da yukarıya çıkacağını tahmin etmiyorum. Hatta 3'ü de düşebilir. Fakat ligde tutundukları takdirde gelecek sene zirveye ortak olabilirler. Kocaelispor ilk maçını Bucaspor ile Kartal ise Altay ile yapıyor. Yani İzmir-İstanbul kapışması. Dardanelspor ise Erciyes deplasmanına. Bu maç ile Bucaspor-Kocaelispor maçı televizyondan verilecek. Sadece 5 gün kaldı.

1 yorum:

Beercholic dedi ki...

Kocaeli hakkında iyimser tahminler yapmışsınız. Halk ümitsiz burada. Bu sene bile düşmeleri gündemde..