Pazar, Ağustos 30

Kezman - Tekke Forvet Hattı


Fenerbahçeliler'in bir ara istediği forvet hattıydı bu. İstemek demeyelim aslında herkesin kendi fikri vardır. Bu forvet hattının çubuklu forma altında buluşma ihtimali çok konuşulmuş, yazılmış, çizilmişti. Vaktinde olmadı. Şimdi ise bu ikiliye Ruslar sahip oldu. Mateja Kezman Zenit ile anlaştı.

Fatih Tekke'nin üst üste 4.maçında gol attığı gün öğreniyoruz bu transeri. Sırp futbolcu, Fenerbahçe'ye transfer olduğu gibi, yine transfer döneminin sonlarında imzalıyor yeni takımıyla.

Kezman, Avrupa futbolunun Murat Hacıoğlu'su olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ne zaman nereden çıkacağı belli olmuyor.

Sırbistan-Hollanda-İngiltere-İspanya-Türkiye-Fransa-Rusya. Böyle bir kariyer. Her ülkede bir takım. Ve bana kalırsa bu futbolcunun kariyerinin kırılma anlarına bizler çok yakından tanıklık ettik.

Peralta ne kadar bana karşı çıksa da, ve eminim tüm Fenerbahçeliler de karşı çıkar, Kezman bence iyi bir forvetti. Tek talhsizliği, tıpkı Guiza gibi, Anelka gibi, hatta belki Pierre gibi Alex ile yan yana oynamasıdır. Şimdi denilebilir ki adam Rusya'ya gitti, PSG'de doğru dürüst oyanayamadı bile, bütün sorumlu Alex'mi? İşte o yüzden kırılma anı oluyor zaten. Kezman kendini bir türlü toparlayamadı. Bir Sırp'tan, Balkanlar'da doğmuş bir gençten, kafayı sıyrıdıktan sonra aklı selim hareket etmesini de bekleyemezsiniz zaten. Bu adam hakkında bilerek ayağı kırdığı dedikodusu çıktı. Dedikodu olsa bile bu Kezman için çıktı mesela. Başkasına bu kadar yakışmazdı bu dedikodu.

Çetnik selamı tartışmasıyla başlayan Türkiye günleri, "Fenerbahçe'deki ırkçılık" vecziyle, oyundan alınırken Fuck demelerle, ve are you player? ile devam etti. En sonunda Türkiye'den ayrıldı. Geldiği gündeki gibi değildi artık.

Karpatlar'ın Maradonası diye anılsa da Hagi de Balkan çocuğudur mesela. Ve o bile Galatasaray'a gelmeden önce Meksika yollarına düşecek kadar yolunu şaşırmış bir yetenekti. Hagi'nin şansı oldu Galatasaray.(ve tabi ki Galatasaray'ın şansı) Şimdi Kezman o şansı arıyor olabilir. Bulursa yeniden kendine gelecektir.

İşin ilginç yanı, Fatih Tekke Zenith forması giyerken Avrupa'da bizi temsil eden başarılı oyuncu olarak lanse ediliyor -ki doğrudur-, Kezman ise Zenith transferiyle "kariyerindeki düşüş devam ediyor" olarak anılıyor. Şu bir gerçek ki, son 3 sezondur adam gibi oynadığı bir futbol olmamasına rağmen, 2008 yılının UEFA şampiyonu onu kadrosuna dahil ediyor. Kezman hala Meksika yollarına düşmedi. Demek ki ona karşı hala bir umut besleniyor. Ama o bunun farkında mı onu kestirmek mümkün değil.

Hiç yorum yok: