Cumartesi, Ağustos 29

Özer, Daum, kura

Fenerbahçe Özer Hurmacı'yı transfer ettiği zaman çok sevinmiştim. Topu dikine oynayan, sağlam fizikli, nitelikli bir orta saha oyuncusunu tranfer ettik diye düşünmüştüm, hala da öyle düşünüyorum. Dün Sion maçından sonra Fb Tv'de Fatih Demirkol'la röportajını izledim Özer'in. %100 hazır olduğunu söyledi. Antremanlarda şov yapıyormuş onu da öğrendik. Peki Özer neden dün dalga geçercesine 2 dakika kala oyuna alındı? Bunun adı yavaş yavaş ısındırılıyor olmasın lütfen ya... Rize maçında 10, Diyarbakır'da 5, dün 2... Bu mu ısındırmak? Rijkaard'ın Elano planı örnek olmalı birçok hocaya. Büyük teknik adamlar farkını böyle belli ediyor.
***
Belli ki Selçuk-Christian ya da bu ikiliden birinin Deniz'le yan yana oynaması çok kısır bir orta saha oluşturuyor. Emre girene kadar Daum nasıl sabretti anlamıyorum. Bu orta saha ileriye dönük hiçbir şey üretemez. Özer %100 hazırım diyorsa, Selçuk'un yerine denenebilirdi ikinci yarıda. Topu dikine oynayabilecek yegane adam zaten o, kulübede. Rotasyon, Andre Santos'u göbeğe çekmek ya da Deniz'i sol stoperde oynatmak değil. Bunlar rotasyon değil fantezi. Ayrıca incelenmeli o yüzden. Fb Tv'de İlker de çıkmış "Lugano'nun yanında Deniz oynamalı" falan diyor. Ya el insaf arkadaş. Bu kadar dahi zannetmeyin Daum'u, bu kadar el üstünde tutmayın. Deniz ne zaman stoper oynamış da iyi işler yapmış. Deniz Barış'ın iyi olduğu bir periyod vardı evet, Zico'nun ikinci yılında Aurelio'nun yanında çok iyi işler yaptı. Ama stoper olmaz Deniz'den kabul edelim. Ya da Fenerbahçe seviyesinde bir takımda stoper oynayamaz.
***
Öte yandan UEFA gruplarında nispeten kolay bir kura çekti Fenerbahçe. Ha garanti midir gruptan çıkmak? Zinhar... Daum'un Fenerbahçe'sinden söz ediyoruz. Hiçbir Avrupa Kupası maçı garanti olmaz. İçeride oynanan Sion maçından önce bile lig önemli diyen bir hocayla hiçbirşey garanti değil. Ama Fenerbahçe'nin bu grupta elenmesi yakışık almaz. Steaua 1. torba takımı, çıkacağını varsayarsak, Twente'ye geçilmemeli Fenerbahçe.

1 yorum:

Arkhe dedi ki...

"Peki Özer neden dün dalga geçercesine 2 dakika kala oyuna alındı?"

Özer'in oyuna daha erken girmesini ve onu daha çok izleyebilmeyi ben de isterdim ama 2 dakika kala onu oyuna almak dalga geçmek değil. Seni gördüm, ödüllendiriyorum demek. Maç başı primini tam aldırmak.

Yani bence..