Salı, Ağustos 18

1.Lig Doğu Karadeniz Takımları


Bu sene, tıpkı geçen sene olduğu gibi 6 Karadeniz takımı yer alıyor. Bunlardan 4 tanesi Doğu Karadeniz takım. Geriye kalanlar Boluspor ve K.Karabükspor.

En doğudan başlayalım. Ç.Rizespor, geçen sene bu zamanlar şampiyonluğun en büyük favorisiydi. Sonuç beklenildiği gibi olmadı. Play-Off'a bile kalınmadı. Taraftar ve şehir takıma çok büyük tepki gösterdi. Taraftar siteleri, futbolcuları tabir-i caizse rezil ettiler. Geçen sene görev yapan 3. ve son teknik adam olan Raşit Çetiner bile ilallah dedi ve görevini bıraktı. Yerine ise 1 değil 2 isim geçti.

İsveç Milli Takımı'nın Lars Lagerback - Tommy Söderberg ikilisini hatırlatan Oktay Çevik ve 3 Mayıs 1989'daki kupa maçının(GS-FB) kahramanı Hasan Vezir yeni teknik direktörler oldu. Geçen sene büyük tepki toplayan takımın birçok oyuncusu takımdan ayrıldı. Serdar Samatyalı ve Erman Özgür Boluspor'a, Okan Öztürk Karşıyaka'ya, Ömer Ateş K.Karabükspor'a, Şadi Çolak Göztepe'ye gitti.

Geçen sene Süper Lig'e doğrudan çıkan Diyarbakırspor'un en iyi oytunculardan 3 tanesi, ligin en iyi stoperlerinden Ulaş Ortakaya, Fenerbahçe altyapısı çıkışlı Mithat Yaşar, geçen sezon Yılın 11i'ne seçilen Engin Öztonga Rize'ye geldiler. Geçtiğimiz sezona Kartalspor'da başlayan, Sakaryaspor'da devam eden A.Diakhate, Süper Lig'in vazgeçilmez sağbeki Hasan Yiğit, Beşiktaş altyapısından Kenan Özer ve Mehmet Sedef, Kasımpaşa'nın 53 numarası Evren Kürkçü, Galatasaray'dan, geçen sene bu ligde en çok gol atan 2.futbolcu olan Özgürcan Özcan, Sivasspor ve Bursaspor ile Süper Lig'e çıkma sevinci yaşayan kaleci Yavuz Eraydın, Vanspor'un Hagi'si Murat Özkalkan yeni transferler olarak dikkat çekiyor.

Bir 11 kurmak gerekirse; Yavuz - Hasan, Evren,Ulaş, Mehmet Sedef - Mithat, Engin, Diakhate, Kenan- Özgür, Riberio.

Görüldüğü gibi sadece Riberio dışında tamamen yeni transferlerden kurulu bir 11 oluşabilir. Bu takıma ilave edilecek Murat Ocak, Mustafa Çiçek, Mehmet Şen, Çağrı Yarkın gibi isimler de düşünülürse ne kadar zengin bir kadro olduğu ortada. Şahsi fikrim takımın pek bir sıkıntısı yok, fakat teknik heyet pek güven vermiyor. Çift başlı sistem ne sonuç doğuracak, en azından bunu göreceğiz.

Orduspor hazırlık maçlarında en iyi sonuçları alan takımda. Yanılmıyorsam yenilmediler. Veya 1-2 defa mağlup olmuşlardır. Altyapıdan çıkardıkları gençler hala takımda. Bunlara gurbetçi çocuklar da eklendi. Memleketine dönen Bruno büyük kayıp. Onun yerine Bolivya'dan Vargas geldi. Akın Sinan Dağdelen, Hamza Gezmiş, Serdar Sinik, Haydar Koç, Fatih Şen, Mehmet Deliorman ve Aytekin Viduşlu takımdan ayrıldı. Yeni oluşan genç kadronun başında, daha önce genç bir kadroyla, Hacettepe ile dikkatleri çekmiş Osman Özdemir olacak. Kağıt üstünde kadro yetersiz gözüküyor, fakat ligi iyi bilen bir teknik adam, etkili bir stad ve taraftar, genç ve dinamik kadro, hazırlık maçlarında alınan skorlar ve yükek moraller Orduspor'un zirveye oynayacağının göstergeleri.

Mor menekşelerin ezeli rakibi Giresunspor ise takımı baştan aşağıya yeniledi. Galatasaray maçlarının kasap stoperi İsmail Güldüren, Galatasaray maçlarının virtüözü Hasan Üçüncü, eski Galatasaraylı Emrah Eren yeni transferlerden en dikkat çekeni. Yabancı hakkını forvete kullanan Çotanaklar, S.Bükreş'ten Ricardo Pedriel ve Flamengo'dan Fabiano Oliveria'yı getirdi.Ali Sakal, Buğra Erdoğan, Şenol Demirci, Eren Görür, Fatih Şen, Volkan Bekiroğlu gibi yolu Karadeniz'den geçen futbolcular takıma dahil edildi. Rizespor'un yaşadığı sıkınıtı bu ekipte de var. Takım baştan aşağı yenilendi. Fakat hoca konusunda çok avantajlılar. Yüksel Yeşilova duruşu ve futbol bilgisiyle bu ligin üstünde bir hoca olduğunu kanıtlamak için bu sezonu kullanacaktır.

Karadeniz'de doğunun bittiği, batı'nın başladığı yerde, Samsun'da sıkıntılar çok büyük. Henüz transfer yapılmadı. 10 günden biraz fazla zaman var. Savunmacılar Can Ulun, Gökhan Kolomaç ve Veysel Aksu takımdan ayrıldı. Geçen seneki kadroda büyük değişiklik yok. Genç ve yetenekli bir kadro var. Başlarındaki isim ise Güngören gibi küçük bütçeli bir takımla mucize yaratan Turhan Özyazanlar. Şu kadro hiçbir sıkıntı olmasa kafaya güreşir ama saha dışındaki sorunlar çok baş ağrıtacak gibi. 6 Karadeniz takımı arasından TFF 2.Lig'e en yakın olanı.

Hiç yorum yok: